6 Tem 2020

Dolap uygulaması kapıda ödeme var mı

dolap uygulaması kapıda ödeme var mı

İkinci el kıyafet satış dolap uygulaması kapıda ödeme var mı diye merak eden birçok kişi var. Maalesef ki kapıda ödeme seçeneği yok.

Dolap uygulaması kapıda ödeme var mı

Eğer bir kıyafet satın almayı düşünüyorsanız ya kredi kartı ya da banka kartı kullanarak ödeme yapmanız gerekiyor.

Kapıda ödeme yapamazsınız. Ödemeyi online olarak, uygulama üzerinden yapmanız gerekiyor. Satın almak istediğiniz kıyafeti sepete ekleyip, alışverişi yapmalısınız.

Aynı şekilde, siz bir kıyafet sattığınızda da satın alan kişi size ödemeyi dolap uygulaması üzerinden yapması gerekecektir.

Dolap uygulamasında kapıda ödeme seçeneği yok. İkinci el kıyafet satışı yaparken, sattığınız kıyafeti; alıcı “kredi kartı” ya da “banka kartı” kullanarak satın almaktadır.

Alıcı, banka ya da kredi kartı kullanarak satın alma işlemini gerçekleştirdikten sonra, fiyat tutarı Dolap uygulamasına yüklenmektedir.

Yani, alıcı ödeme yaptığında, direkt olarak sizin banka hesabınıza ödeme yapmış olmuyor. Güvenli alışveriş işleminin sağlanabilmesi için, ödeme yapılan tutar Dolap uygulamasının hesabına aktarılıyor.

Dolap uygulamasının hesabına aktarılan para miktarı, kıyafeti satın alan kişinin “onay vermesi” ile sizin banka hesabınıza 1-3 iş günü içerisinde aktarılır.

Kıyafeti satın alan kişinin onay verebilmesi için ise bazı şartların karşılanması önemlidir.

Bu şartların başında şunlar gelir;

- Satılan kıyafetin tanıtıldığı gibi olması önemlidir. Eğer alıcı, kendisine ulaşan kargoyu açıp incelediği sırasında, kendisine ulaşan kıyafetin, istediği kıyafet olmadığını fark ederse bu durumda onay vermeyebilir.

- Satılan kıyafet eğer herhangi bir yırtığı, söküğü, sorunu yok diyerek satılmışsa ancak alıcıya ulaştığında bu türden sorunları olduğunu görmüşse; bu durumda yine o satın alma işlemi için onay vermeyebilir.

Sonuç olarak dolap uygulaması kapıda ödeme var mı diye soran alıcılar için bu şekilde bir ödeme seçeneğinin kesinlikle olmadığını söylemek isterim.

Ancak kapıda ödeme seçeneğinin olmaması bir dezavantaj değildir çünkü sistem zaten güvenli bir şekilde ikinci el kıyafet satışı yapabilmenize yönelik kurulmuştur. 

Siz, dolap uygulaması üzerinden ikinci el kıyafet satın alma işlemini gerçekleştirdikten sonra zaten yatırmış olduğunuz para hemen satıcının hesabına geçmiyor.

Satın alma işlemi sonrasında, satın aldığınız kıyafeti alıcı size kargo yolu ile gönderiyor ve kıyafet size ulaştığında, kontrol yapabiliyorsunuz.

Yukarıda da sıralandırmış olduğum birkaç örnek duruma ek olarak, eğer satın aldığınız kıyafetin tam olarak istediğiniz kıyafet olmadığını fark ederseniz, bu durumda geri iade etme hakkınız var.

Beğenmediğiniz ya da anlatıldığı gibi olmayan bir kıyafeti, satıcıya geri iade etmek için alışveriş kodunu kullanmanız yeterlidir. Bu sayede ilgili kargo firmasına giderek, ilgili kodu belirterek, ücretsiz bir şekilde geri gönderme işlemini yapabilirsiniz.

Öte yandan, o kıyafet için ödemiş olduğunuz para tutarını geri alabilmeniz için önce işlemi iptal etmeli ardından kargonun satıcıya geri ulaştırılması için 2-3 iş günü beklemelisiniz. Kargo, satıcıya geri ulaştığında onay verecek ve böylelikle siz o kıyafeti satın almak için ödemiş olduğunuz para miktarını geri almış olacaksınız.

Sonuç olarak dolap uygulamasında kapıda ödeme seçeneği olmasa da, ikinci el kıyafet satma ve alma işlemleri tamamen güvenli bir zeminde gerçekleştirilmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Siz de yorum yaparak, konuya katkıda bulunabilir ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.