9 Ara 2021

Dolap uygulaması kargo ücreti ne kadar

Dolap uygulaması kargo ücreti 15.99 TL ile 24.99 TL arasında değişim göstermektedir. Bunun sebebi ise kargolar arasında ağırlık, boyut farkı olmasından dolayıdır.

Eğer ikinci el kıyafet satışı yaptıysanız ve elbise, pantolon, t-shirt, gömlek, abiye gibi giysi türleri gönderecekseniz fiyat büyük ihtimalle 16 TL olacaktır ama eğer kıyafetlerden daha ağır bir şey gönderecekseniz mesela ayakkabı modelleri, saç kurutma makinesi ve çeşitli bakım ürünleri gibi bu durumda kargo ücreti 25 TL olacaktır.

dolap uygulaması kargo ücreti


Eğer farklı kişilere kargolar gönderecekseniz her kargo başına ödeme yapmanız gerekir.

Eğer göndereceğiniz kargo "küçük" olarak kabul ediliyorsa, sizden olabilecek en minimum tutar alınır ki bu da 15.99 TL (yani düz hesap 16 TL)'dir. Eğer tam tersi, kargonuz "büyük" sınıfına giriyorsa da bu durumda sizden en yüksek ücret alınır yani 25 TL.

Büyük, küçük gruba ek olarak ayrıca "orta" sınıf da var ve eğer kargonuz ortaya dahil olursa 19,99 TL yani 20 TL ücret çıkar.

Peki göndereceğiniz kargonun küçük mü büyük mü olduğunu nasıl anlayacaksınız? İşte bunun için sizlere aşağıdaki adımları hazırladım. Kendiniz, kargo firmasına gitmeden, gönderim yapacağınız paketin hangi sınıfa dahil olduğunu anlayabilirsiniz.

1. Paketleme


Öncelikle paketleme işlemini yaparak, satışını yapmış olduğunuz kıyafet bir güzel paketleyiniz. Paketleme işlemini bir ambalaj kağıdı kullanarak yapmanızı tavsiye ederim. Diğer bir seçenek olarak kutu da kullanabilirsiniz. Ne kadar özenli ve güzel paketleme yaparsanız, alıcıyı o kadar memnun edeceğinizi belirtmek isterim.

2. En boy ölçümü yapın

En boy ile dolap uygulaması kargo ücreti arasında ne gibi bir bağlantı olduğunu sorabilirsiniz ancak paket boyutunun da ücret belirlenmesinde etkili olduğunu söylemem gerekir.

Paketin enini, boyunu ve yüksekliğini cm cinsinden ölçün ve bu değerleri birbiri ile çarpın.

“En” denen kısım; paketin ya da kutunun en kısa kısmı,
“Boy” denen kısım; en kısmına bitişik uzun kısım,
“Yükseklik”; en ve boyun birleşme noktasından yukarıya doğru uzanan kısım.

Çıkan sonucu 3000 sayısına bölünüz.

Bu işlemi, hesap makinesi kullanarak kolayca yapabilirsiniz.

Mesela;

En: 15 cm
Boy: 20 cm
Yükseklik: 30 cm

Buldum diyelim, yapmam gereken işlem aşağıdaki gibi olur.

15 x 20 x 30 / 3000 = 3

Sonuç kaç çıktıysa, ona göre göndereceğin paketin için doğru boyut seçeneğini belirlemiş oluyorsun.
  • 0- 2 arası “küçük”
  • 2 - 11 arası “orta”
  • 11 - 99 arası “büyük”

Elde ettiğiniz sayı değerine göre dolap uygulaması kargo ücreti ne kadar aşağıda görebilirsiniz
  • küçük 16  TL
  • orta 20 TL
  • büyük 25 TL
Son olarak ağırlığın önemli olduğunu tekrar belirteyim. Yani sizin göndereceğiniz paket boyut olarak küçük sınıfına girse de ağırlık olarak orta gruba giriyor olabilir. Bu sebepten dolayı da 16 TL yerine 20 TL kargo ücreti ödemeniz gerekebilir.

0 comments:

Yorum Gönder

Siz de yorum yaparak, konuya katkıda bulunabilir ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.