17 May 2019

Kıyafet satma uygulamaları ve özellikleri

ikinci el kıyafet satma uygulamaları sayesinde ikinci el elbise satışı kolayca yapabilirsiniz.

kıyafet satma uygulamaları, ikinci el kıyafet satışı

Google Play üzerinde bulabileceğiniz en iyi uygulamaları genel özellikleri ile inceleyeceğiz.



1. Gardrops


Gardrops
 
 Üye olmak kolay ve ücretsizdir. 
 Komisyon oranı %0'dır. 
 Düşük kargo ücreti. 

Gardrops uygulamasında birçok farklı kategori mevcut. İkinci el kıyafet satışı başta olmak üzere; kadınların ilgisini çekecek her türlü kişisel bakım ve giyim ile ilgili eşya satışı da yapabilmek mümkün. 

Giyim dışında oldukça iyi kazandıran diğer kategoriler; ayakkabı, takı aksesuar, çanta ve kozmetik şeklinde sıralandırılabilir.

- Üye olmak kolay ve ücretsizdir. 

Facebook ya da Google hesabınız ile kolayca giriş yapıp, kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

- Komisyon oranı %0'dır. 

Komisyon oranı %0 olması ne gibi bir avantaj sağlıyor?
Şöyle ki; Gardrops uygulaması üzerinden sattığınız her bir kıyafet için komisyon kesintisi yapılmaz. Ne kadar fiyattan sattıysanız, o kadar kazancı elde etmiş olursunuz. 

Bu önemli bir özelliktir çünkü bazı uygulamalar satılan ürün başına belirli bir oranda komisyon almaktadır. Bu da elde ettiğiniz kazancın belirli bir oranda düşmesi anlamına gelir.

Gardrops herhangi bir komisyon almadığı için siz kıyafeti sattığınız zaman kazandığınız para miktarı hiç kesintiye uğramadan direkt size kalmaktadır.

- Düşük kargo ücreti. 

Gardrops PTT kargo ile anlaşmalı olduğu için diğer firmalara kıyasla kargo ücreti daha uygun olmaktadır.





2. Modacruz "İkinci el lüks moda platformu"

ModaCruz


 Üye olmak ve kullanmak ücretsiz
 %0 komisyon oranı 
 7/24 destek mevcut. 
 Instagram butiğine benzer
 Zengin kategori seçenekleri


ModaCruz, ikinci el kıyafet satma uygulamaları arasında en çok kadın kullanıcı sayısına sahip uygulamalardan birisidir. 

Kullanıcı sayısının fazla olmasından dolayı, satışa çıkarttığınız bir giysinin hızlı bir şekilde satılma oranı da oldukça yüksektir. 

Bu nedenle aslında acil para lazım diyorsanız ve bu acil nakit ihtiyacınızı ikinci el kıyafet satışı yaparak karşılamak istiyorsanız, ModaCruz ikinci el kıyafet satma uygulaması sizin için daha doğru bir seçim olabilir.

Kullanım arayüzü ve mantığı genel olarak Gardrops uygulaması ile aynıdır fakat tabii ki arada bazı farklılıklar söz konusudur.





Modacruz özellikleri;

- Üye olmak ve kullanmak tamamen ücretsiz

Tıpkı diğer uygulamalarda olduğu gibi bu uygulamada da üye olmak ve kullanmak ücretsizdir. 

- %0 komisyon oranı 

Komisyon oranının yüzde sıfır olması sayesinde, sattığınız kıyafetler için uygulamaya komisyon parası ödemeniz gerekmiyor. Örneğin 100 TL'ye sattığınız bir üründen elde ettiğiniz 100 TL, doğrudan sizin oluyor.

- 7/24 destek mevcut. 

Eğer bir sorun yaşarsanız hemen destek alabiliyorsunuz ya da sormak istediğiniz bir soru varsa sorabiliyorsunuz.

- Tıpkı Instagramdaki gibi bir butiğiniz oluyor 

Kullanışlı bir butik arayüzü var. Bu bakımdan Instagrama benziyor. Mesela takipçileriniz oluyor ve belirli bir takipçi kitlesine ulaşabiliyorsunuz. 

Bu sayede uzun vadede daha çok ve daha kolay satışlar yapabiliyorsunuz. Sıcak ve kullanışlı bir arayüze sahip olması sayesinde hem satış yapmak hem de satın almak için kullanımı zevkli bir uygulamadır.

- Zengin kategori seçenekleri mevcut

İkinci el kıyafetler dışında; çanta, ayakkabılar, kıyafetler, kozmetik ürünleri, güneş gözlüğü, parfümler, aksesuarların da satış oranları yüksektir.

3. Dolap "Kadınların favori uygulaması."


dolap uygulaması


 Kullanımı son derece kolay
 Butik öne çıkarma özelliği var
 Butiğiniz için kampanya yapabilirsiniz
 Kullanıcı sayısı ve olumlu yorum fazla
 Hızlı satış yapabilmek mümkün

Dolap uygulaması, Google Play üzerinde çok olumlu yorum alan ikinci el kıyafet satışı uygulamalarından birisidir.
 
Dolap uygulaması da tıpkı Gardrops ve Modacruz uygulamaları gibi kendi butiğinizi kolay bir şekilde oluşturmanıza ve ürünler ekleyip satışlar yapabilmenize olanak sağlamaktadır.

Dolap uygulaması, kendi kulvarındaki diğer uygulamalardan farklı olarak ise kampanyaların olduğu bir uygulama olması ile dikkat çekmektedir.

Biliyorsunuz ki kıyafet satışında kampanyalar son derece dikkat çekicidir. Kampanyalar sayesinde daha fazla kişiye ulaşabilmek, daha kısa sürede satış yapabilmek ve bazı ekstralardan faydalanabilmek mümkün olmaktadır.

Mesela butiğinizi öne çıkarabiliyorsunuz ya da özel indirim kampanyalar düzenleyebiliyorsunuz. Bu sayede daha fazla müşteriye ulaşabilmeniz de mümkün oluyor. Ayrıca; ikinci üründe indirim, günün indirimli dolabı gibi birçok farklı kampanya seçeneği de mevcut.

Alıcılar Kredi Kartı ya da banka kartı ile kolayca kıyafet satın alabiliyor. İsterlerse kredi kartı ile 9 taksit yapabiliyorlar.



4. BebeCruz
5. TutumluAnne


BebeCruz ve TutumluAnne uygulamaları; kullanılmış ancak hala hijyenik ve kullanılabilir olan ikinci el bebek kıyafetleri satışı yapabileceğiniz en güvenilir uygulamalardır.

Aşağıdaki listede ise ikinci el kıyafet satışı için kullanabileceğiniz diğer popüler uygulamalar var;

6. LetGo
7. Sahibinden


Türkiye'nin en eski ve en güvenilir satış sitelerinden birisi Sahibinden üzerinden kıyafetlerinizi ya da istediğiniz bir şeyi satabilirsiniz ama bu sitede hemen her şey satıldığı için, hedef kitleye ulaşma oranı bence daha düşüktür. Oysa siz kıyafetlerinizi sadece kıyafet satışı için geliştirilmiş uygulamalarda, sitelerde satışa sunarsanız satılma ihtimali daha yüksek olacaktır.

8. Zebramo


İkinci el kıyafet satma uygulamaları arasında Zebramo uygulaması da var.

Birçok kategoride satış yapılabiliyor. İkinci el kıyafet satışı da dahil olmak üzere, aklınıza gelebilecek birçok farklı kategoride ürün satılabilmektedir ama bence bu çok da iyi bir özellik değildir. Çünkü sadece kıyafetlere özel bir uygulamada, kıyafetlerin daha çok satılma ihtimali olduğuna inanıyorum. Yine de tercih sizin.

Güvenli alışveriş sistemi mevcut.
Alışveriş süreci kısaca;

1. Alıcı, sizin sattığınız kıyafeti satın alıyor. Ödediği para miktarı Zebramo uygulamasının hesabına geçiyor.
2. Alıcıya kıyafeti herhangi bir kargo firması ile gönderiyorsunuz. Kargo firmasının verdiği takip numarasını panelden giriyorsunuz.
3. 3 gün içerisinde kargo alıcıya ulaşmış oluyor. Kıyafet alıcıya ulaşınca, alıcı onay veriyor.
4. Onay verilince, kıyafetin parası Zebramo uygulamasından sizin banka hesabınıza yatırılıyor.

Bu uygulama hakkında çok fazla olumsuz yorumlar mevcut. Mesela arama motoru doğru çalışmıyor, ürünler listelenmiyor, çok geç listeniyor vs. ama yine de bir şans verip, denemeye değer. Belki siz bu yazıyı okuduğunuzda, uygulamayı güncellemişlerdir.




9. Sliprest


Sliprest, hemen her şeyi satabileceğiniz LetGo benzeri bir uygulamadır. Ama daha iyi bir tasarıma sahip ve bence daha kullanışlı.

Özellikleri:
- Çevrenize satış yapabiliyorsunuz (tıpkı letgodaki gibi)
- Alıcı ile uygulama üzerinden anlık mesajlaşabilir ve hatta sesli görüşebilirsiniz.
- Eğer ürünün başka bir site üzerinden alınmasını istiyorsanız, o sitenin adresini ürünün açıklama kısmında yazabiliyorsunuz (bu değişik bir özellik ve ikinci el değilde, toptan mal alıp internette satış yapacaklar için oldukça kullanışlı bir özellik)
- Kendi özel kalıcı müşteri kitlenizi oluşturabilirsiniz.

Bu uygulama üzerinden anlaşma sağladığınız taktirde satış kargo ile mi yoksa yüz yüze mi yapılacak vs. bu ayrıntılar tamamen sizinle müşteriniz arasında kalmıştır. Sliprest uygulaması bu ayrıntılara karışmıyor ve sorumluluk size ait.

Aşağıdakiler ise henüz pek popüler olmamış uygulamalar;

10. Musimod


Musimod daha çok güvenliği ön planda tutan bir ikinci el kıyafet satma uygulamasıdır. Aslında bu uygulamanın "sıfır risk" mantığı Gardrops, Dolap, ModaCruz ile aynıdır. Tüm bu uygulamaların ortak güvencesi "3 gün içinde ürünün ulaşması" şeklindedir. 

Yani sattığınız kıyafet 3 gün içerisinde alıcıya ulaşmalıdır. Aksi taktirde alıcı ürünü satın almaktan vazgeçebiliyor. Tabii ki bu 3 günlük süre boyunca, alıcının ödediği para miktarı uygulamanın hesabında bekliyor. Onay verildiğinde, para size veriliyor.

Musimod satış süreci. Musimod sadece Sürat Kargo ile çalışıyor. Bu yüzden siz de satış yaptığınız zaman Sürat Kargo firması ile ürünü göndermeniz gerekiyor. Bazıları bunun kötü bir özellik olduğunu söyleyebiliyor ancak "anlaşma" durumu söz konusu olduğu için kargo fiyatı çok daha uyguna gelmektedir. 

Kargo fiyatının indirimli olabilmesi için ise kargo kodunu, ürünü paketleyip, kargo firmasına verirken söylemeniz gerekiyor. Kargo kodunu, satış yapıldıktan sonra "sattıklarım" menüsüne tıklayarak görebilirsiniz. Bu kodu not alıp, ürünü kargoya verirken personele söylemeniz gerekiyor.

11. Popsy


Popsy uygulamasının mantığı ve kullanışı da genel olarak Letgo ve Sliprest uygulamaları ile benzer bir şekildedir. Çevrenizdeki insanlara kıyafet satmanızı sağlar.

Popsy uygulamasının, diğer uygulamalara kıyasla en önemli farkı ise daha ayrıntılı bir şekilde ürün araştırma imkanını sunuyor olmasıdır. Bu sayede insanlar satın almayı düşündükleri kıyafetleri daha hızlı bir şekilde bulabiliyorlar ama bu uygulamanın da sadece ikinci el kıyafet satışı yapmaya yönelik olmadığını, bununla birlikte her türlü eşyanın satışı için de kullanıldığını belirtmek gerekir.

12. Shpock


Letgo uygulamasının benzeri bir uygulamadır. Özellikle de Almanya'da yaşayan Türklerin çevreye kıyafet ya da diledikleri bir eşyayı satabilmeleri için kullanmaları için idealdir. 

Ülkemizde bu uygulama ise yeni yeni yayılmaya ve kullanılmaya başlandı. Siz de deneyimleyerek, potansiyel alıcılara ulaşabilirsiniz. Kullanım mantığı letgo ile aynıdır.



1 yorum:

  1. Gardrops için Google Play'de yazılanları okuyun da görün bakalım nsilmiw6.

    YanıtlaSil

Siz de yorum yaparak, konuya katkıda bulunabilir ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.