20 May 2019

Gardrops Kargo | Soru & Cevap



Gardrops kargo hakkında en çok sorulan sorular ve cevapları.

Gardrops kargo ücreti ne kadar?


Gardropsta kargo ücretsizdir. Yani; ne alıcı, ne de satıcı taraf kargo ücreti ödemez.

Ancak şöyle bir durum var; eğer alıcı ürünü bildirim yapmaksızın teslim almazsa kargo bedeli, satın alan kişinin ödemiş olduğu para miktarından düşecektir.

Mesela siz satıcısınız diyelim ve birisi sizden 100 TL’ye bir kıyafet aldı ama kargoyu teslim almadı. Bu durumda kargo size geri gelecektir ve kargonun ücreti, alıcının kıyafeti satın aldığı 100 TL’den düşecektir.

Kargo bedeli yaklaşık 4-7 TL civarındadır. Bu para miktarı, alıcı kargoyu almaması durumunda, satın alan kişinin ödeme yapmış olduğu para tutarından düşer.

Sonuç olarak gardrops kargo ücreti kim öder şöyle özetleyebiliriz;

- Kargo ücretsizdir. Ne alıcı, ne de satıcı kargo ücreti ödemez.

- Eğer satın alan taraf, herhangi bir nedene dayanmadan ürünü teslim almazsa bu durumda kargo bedeli alıcının ödemiş olduğu tutardan kesilir.



Gardrops hangi kargo ile anlaşmalı?


Gardrops PTT kargo ile anlaşmalıdır ama dilerseniz Yurtiçi gibi diğer kargo firmalarını da tercih edebilirsiniz ancak bu durumda kargo ücretini cebinizden ödemeniz gerekir.

Gardrops kargolama süreci nasıl oluyor?


Gardrops kargolama işlemlerini şu şekilde özetleyebiliriz;

1. Satış yapmak

Öncelikle satış yapmanız gerekir. Satış yaptığınızda size bir bildirim gelecektir. 

Size gelen bildirime tıklayarak ya da panelde "sattıklarım" seçeneğine tıklayarak, orada yazan sipariş numarasını not almalısınız. 

Bu sipariş numarası kargo gönderirken lazım olacak. Çünkü kargo firmasına gittiğinizde, kargo görevlisine bu numarayı vereceksiniz.

2. Paketleme işlemini yapın

Bildirime tıklayıp ya da “sattıklarım” kısmından, hangi kıyafetin satılmış olduğunu ve sipariş numarasını öğrendikten sonra paketleme işlemine geçebilirsiniz.

Paketleme işlemini güzel ve özenli bir şekilde yapmalısınız. Hijyenik bir paketleme olması çok önemlidir. Bu yüzden ambalaj kağıdının temiz olmasına, paketleme alanının temizliğine de dikkat edilmeli.

Kıyafet kırışmayacak ya da zarar görmeyecek şekilde paketlenmelidir. Tercih ettiğiniz paket kağıdının kaliteli ve görsel olarak da güzel olması size avantaj sağlar.




3. Kargoya verin

Paketleme işlemi tamamlandıktan sonra artık kargoya verebilirsiniz. 

Gardrops, PTT Kargo ile anlaşmalı olduğu için, size en yakın PTT kargo şubesine giderek kargonuzu vermelisiniz.

Kargolama işlemi için alıcının adı, soyadı, adresi, telefonu bilgilerini not almanız ya da bilmeniz gerekmez. Çünkü tüm bu bilgiler sistemde otomatik olarak çıkacaktır.

4. Sipariş numarasını unutmayın

Kargonuzu görevliye verirken sipariş numarasını da vermelisiniz. Bu sayede görevli sipariş numarasını bilgisayarında girecek ve böylece hem satıcı hem de alıcı ile ilgili tüm bilgiler otomatikman görünecektir. 

Böylelikle ad, soyad, adres gibi bilgiler vermenize gerek kalmayacaktır.

Gardrops kargo gönderimi süreci bu kadar. Sizden herhangi bir ücret istenmez.

Son olarak, kargonun alıcıya ulaştırılması için 3 iş günü beklemeniz gerekiyor. Bu süre zarfı içerisinde alıcı kargoya aldığında, sistem üzerinden size onay vermek durumundadır.

Onay verdiğinde, ödeme yapmış olduğu para tutarı, gardrops uygulamasının hesabından sizin hesabınıza aktarılacaktır.

Böylelikle sizin hesabınıza aktarılan parayı, banka hesabınıza çekebilirsiniz.


1 yorum:

  1. Hizmet bedeli alınıyorsa, neden kargo ücretsiz diyorsunuz anlamadim

    YanıtlaSil

Siz de yorum yaparak, konuya katkıda bulunabilir ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.