27 Kas 2019

Dolap uygulaması komisyon



Dolap komisyon oranı oldukça fazla merak edilen konulardan birisidir. Bildiğiniz gibi dolap uygulaması sayesinde 2. el kıyafet satmak istiyorum diyen herkes kıyafetlerini satışa sunuyor ve böylelikle evden para kazanmak mümkün oluyor. Ama tabii ki her satış başına dolap uygulaması komisyon alıyor ve bu oran %10 şeklindedir.




Mesela diyelim ki siz 100 TL’ye bir kıyafet sattınız. 100 sayısının %10’u, 10 TL’ye denk geldiği için, 10 TL’si komisyon olarak kesilir ve dolap uygulamasına gider.

100 TL’den, 10 TL kesildiğinde ise 90 TL kalır. Kalan bu 90 TL sizin banka hesabınıza yatırılır. Tabii ki banka hesabınıza yatırılabilmesi için de dolap hesabınıza IBAN bilgilerinizi girmiş olmanız gerekiyor. Eğer bunu yapmazsanız para çekme işlemini de yapamazsınız ve paranızı çekemezsiniz.

Eğer 2. el kıyafet satmak istiyorum diyorsanız bu komisyon oranını dikkate alarak dolap uygulaması kullanmanızı öneririm. Sattığınız kıyafetin marka modelinin ne olduğu önemli değildir. Hatta belki bir kıyafet değil, ayakkabı ya da takı satıyor da olabilirsiniz. Sonuç olarak eğer bu satışı dolap uygulaması üzerinden yapıyorsanız dolap uygulaması komisyon oranı sabittir ve sattığınız eşya ne olursa olsun %10 oranında kesinti yapmaktadır.

Bir diğer örnek olarak mesela 50 TL’ye satış yaptığınız zaman, 50 sayısının %10’unu hesaplamanız gerekir. 50 sayısının %10’u 5 eder. Bu durumda 50 TL’nin, 5 TL’si komisyon olarak kesilmektedir.

Eğer dolap komisyon oranı size fazla geldiyse gardrops ya da modacruz uygulamalarını kullanabilirsiniz. Belki siz bu uygulamaları da biliyorsunuzdur. Bu uygulamalar da tıpkı dolap uygulaması gibi kıyafet satma uygulaması ama tabii aralarındaki en önemli farklardan birisi komisyon oranıdır. Gardrops komisyon oranı %0 ve aynı şekilde modacruz komisyon oranı da %0’dır. Bu da şu anlama geliyor ki; 50 TL’lik bir kıyafet sattığınızda, 50 TL direkt sizin olur. Yani uygulama sizden ekstra bir komisyon talep etmez. İşte bu da gardrops mu dolap mı şeklinde bir kıyaslama yapıldığında, en önemli avantajlardan birisi olarak karşımıza çıkar.





Tam da bu aşamada bilinmesi gereken önemli bir detay ise modacruz, gardrops sizden komisyon almıyor evet ama satış yaptığınız kıyafet için gerekli olan kargo bedelini satış ücretinden düşüyor. Öte yandan dolap uygulaması sizden %10 oranında dolap komisyon oranı alıyor ama bu oran karşılığında sizlere ücretsiz kargo yapma imkanı sunuyor. Ayrıca bu komisyon oranı sayesinde müşteri desteğini daha etkin bir şekilde alıyorsunuz ve 300 TL gibi yüksek fiyatlı satışlarda sizi mağdur edebilecek durumlar karşısında da dolap ekibi size destek veriyor.

Sonuç olarak 2. el kıyafet satmak istiyorum ve bu sayede evden para kazanmak istiyorum diyorsanız, bunu yaparken de dolap uygulamasının her daim size destek olup, satışlarınızı desteklemesini istiyorsanız bence komisyon oranı gayet mantıklıdır.

0 comments:

Yorum Gönder

Siz de yorum yaparak, konuya katkıda bulunabilir ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.