19 Ara 2018

YouTube ile Evden Para Kazanmak

YouTube evden para kazanmak için ne yapmalı bu yazıyı okuyun derim...


YouTuber olmak için gerekenler, ne tarz bir video içeriği üreteceğinize göre değişir.

- Kendiniz kamera karşısına çıkacaksanız ya da gerçek hayatta bir şeyi kaydedeceksiniz, bu durumda bir kamera gerekir. Eğer akıllı telefonunuzun kamerası iyi çekiyorsa, onu kullanabilirsiniz.

Akıllı telefon kameraları, Canon, Nikon ya da Sony gibi markaların kameraları kadar kalite değil ama aşağıdaki ayrıntılara dikkat ederseniz, DSLR fotoğraf makinesi satın almanıza gerek kalmadan ve ekstra para harcamadan gayet iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.




- Eğer sadece telefonun ya da bilgisayarın ekranında yapacağınız bir işlemi kaydedip, videoya dönüştürecekseniz, bu durumda ekran kaydetme programı kullanmanız gerekir.

- Eğer videoda kendi sesiniz olacaksa mikrofon da gerekir. Telefonun mikrofonunu kullanabilirsiniz.

YouTube video çekme taktikleri;
  • Videoyu çekerken telefonu yatay tutmalısınız. Dikey tutarak çekim yaparsanız, videoyu yükledikten sonra bir bakmışsınız ki kenarlar siyah olmuş. Çünkü youtube; dikey değil, yatay videolara uyum sağlayan bir video oynatıcısına sahip. Bu hatayı düzeltmenin bir yolu da yok.
  • Akıllı telefonlar genelde zoom yapmak (yakınlaştırmak) konusunda genelde çok başarısızdır. Çünkü piyasadaki cihazların pek çoğu dijital zoom yaparlar. Dijital zoom; kısaca yapay bir şekilde görüntünün yakınlaştırılması olarak tanımlanabilir. Bu yüzden görüntü yakınlaştıkça video piksel piksel olur. İşte bu yüzden zoom yaptırmanızı gerektirmeyecek bir şekilde videoyu çekmelisiniz. Ama illa zoom yapmam gerekiyor veya muhteşem efektler olsun diyorsanız; iPhone XS gibi, görüntü kaybı olmadan zoom yapabilen bir telefon almalısınız. İşte bunun için çift kameralı telefon ile çekim yapmak en iyisidir. Bu sayede ikinci kamera devreye girer ve optik zoom yapılır. Optik zoom ise görüntü kaybı olmadan yakınlaştırma işleminin yapılmasını sağlayan özel mercektir.
  • Videoyu düzenleyin. Video çekimi işlemi bittikten sonra videodaki gereksiz kısımları silmek, videoya ses eklemek, yazı eklemek gibi tüm bu işlemleri yapabilmek için mobil uygulama indirin. Eğer iPhone kullanıyorsanız iMove kullanabilirsiniz. Android kullanıcıları ise youtube için video düzenleme mobil uygulamaları olarak; Quik, VideoShow, VivaVideo gibi ücretsiz video düzenleme programları kullanabilirsiniz.
YouTube Kamera Seçimi

YouTube kamera seçimi yapmadan önce özellikle de vlog çekimi yapacaklar için; uzun pil ömrü, yüksek 4k görüntü kalitesi gibi önemli kriterleri dikkate almak gerekiyor.

Ayrıca kanal kategoriniz doğrultusunda bir tercih yapmanız da gerekebilir.

Mesela;

Seyahat ile ilgili video çekimleri yapacaklar için geniş kamera açısı ve görüntü kayıpsız zoom özellikleri önemlidir.
Hareket halinde video çekimi için taşınabilir bir kamera olması gerekir.

Genel olarak kamera çeşitleri ve özellikleri aşağıdaki gibi özetlenebilir;
  • DSLR Kamera - Sabit çekim yapan youtuburların en çok kullandığı kamera modelleri; DSLR kamera modelleri olmaktadır. Çünkü günümüzde en gelişmiş ve dolayısıyla en çok özelliğe sahip, video çekme kameraları bunlardır. Başlıca özellikleri; lens değiştirebilme, ISO ayarı, odak yapabilme, derinlik efekti, harika ışık kontrolü yapabilmek ve harika görüntü kalitesi gibi sıralandırılabilir. Ama bu kameraların kötü yanları da var; pek çoğu pahalıdır, ağırdır ayrıca kullanımı kolay değildir, öğrenme süreci gerektirir.
  • Camcorder - Bu kamera tipini elinizde tutarsınız ya da karşınıza koyarsınız. Kolay taşınabilir ve çekimi yapar. Çekimi yaptıktan sonra yan tarafta mini monitörünü açarak çekimi izleyebilirsiniz.
  • Aksiyon Kamerası - Aksiyon kameraları aslında hareket anını, insan bakış açısıyla çekebilen kameralardır. Bu yüzden bakış açısı kamerası olarak da adlandırılır. Eğer çok hareket dolu sahneler çekecekseniz ve kamera düşsede, suya girse de bozulmasın diyorsanız iyi bir seçim olabilir.
Youtuberlar hangi kameraları kullanıyor diye soracak olursanız, genel olarak; Canon 70D, Canon Powershot G7X, Canon 5D, Sony a7S modelleri sıralayabiliriz.


YouTube Mikrofon Önerisi

Mikrofon çeşitlerinden kısaca bahsedelim;

  • Audio-Technica ATR-3350 : Röportaj yapmak, karşılıklı iletişim, eğitim videosu çekmek için en iyi ses kalitesi verecek yaka mikrofonlarından birisidir.
  • Rode Mikrofon (Rycote) : Fiyatı 200 TL ile 1500 TL arasında değişen modeller mevcut. Sesin daha sıcak çıkmasını sağlar. Ses tonunu doğru yansıtır. En önemlisi ise ev ortamında, stüdyo kalitesinde ses elde edersiniz. Bu mikrofon oyun kanalları ve facecam kullananlar için idealdir. Bazı modeller; filtre ve stand dahil bir şekilde satılıyor.
  • Shure VP83F LensHopper Shotgun Mikrofon: DSLR kamerası ile vlog çekimleri yapanlar için en iyi seçim denebilir. Bunun nedeni ise; 48 kHz ses kaydı yapabiliyor olması, kolay taşınabilir olması, oldukça hafif olması, sesi çok net kaydetmesi, 10 saatlik pil ömrü olarak sıralandırılabilir.
  • Blue yeti mikrofon : Bu mikrofonun en önemli özelliği ise kurulumunun ve kullanımının çok kolay olmasıdır. Üstelik ses kalitesi de oldukça iyidir. USB girişli modelleri daha fazla ilgi görüyor. Fiyatı 300 TL ile 1000 TL arası değişiyor.
2. Gereken: YouTube Video Düzenleme Programı

YouTube video editleme programı neden gerekli;
  • Çekmiş olduğunuz videoyu düzenleyerek, daha çok izlenebilir bir hale getirebilmeniz için.
  • Videonun herhangi bir kısmına herhangi bir şey eklemek istiyorsanız (ki buna videoya ses ekleme de dahildir)
  • Video birleştirmek ya da video kesmek için
  • Güzel ve çekici efektler eklemek için.
  • Video hızlandırma ya da video yavaşlatma için
  • Videoya logo ekleme için (mesela kanal logosunu ekleyebilirsiniz)
  • Videoya resim, müzik, ses, yazı veya altyazı ekleme için
  • Videoda gereksiz kısımları silmek için. 
En İyi Video Edit Programı Hangisi? (Bilgisayar için)

Hangi video edit programı daha iyi bence bu tartışmalı bir konu. Çünkü bana göre iyi olan bir program, size göre iyi olmayabilir.

Ancak; genel olarak kullanımı kolay video düzenleme programları aşağıdaki gibi sıralandırılabilir;
  • TechSmith CamTasia Studio - Ülkemizde en çok kullanılan video düzenleme programıdır. Kullanımı kolaydır ayrıca ekran görüntüsü kaydetme özelliği de var. Bu sayede ekran kaydedip, kaydettiğiniz görüntüyü video olarak yükleyebilirsiniz.
  • Filmora Video Editor - Ücretsiz youtube video düzenleme programı arayanlar için önerebileceğim kolay kullanılabilir bir video edit programıdır. Videoya; yazı, resim, efekt ekleme gibi özellikleri var.
  • YouTube Video Editor - Kullanımı basit bir diğer programdır. Hızlı video düzenlemek için idealdir.




Video yapma programı android (Android için)

Mobilden ne tarz bir video yapmak ya da düzenlemek istediğinize göre, indireceğiniz uygulama değişkenlik gösterir.

Buna göre;

Mobil ekran görüntüsü kaydetmek için mobilizer uygulaması kullanabilirsiniz.
Slayt yapmak istiyorsanız; SlideShow Maker kullanabilirsiniz.
Ücretsiz eğlenceli videolar yapmak için; VivaVideo uygulaması
Animasyonlu yazı eklemek veya intro yapmak için mobil uygulama; Legend

Basit video düzenleme programı ve render almak için tercih edebileceğiniz video render programları olarak sıralandırılabilir.

YouTube İzlenme Arttırma
  • Ücretli tanıtım - Bir kanala para vererek, sizin kanalınızı tanıtmasını ya da bir konu hakkında yapmış olduğunuz bir videodan bahsetmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede o kanalın izleyicileri, sizin kanalınıza gelecek videolarınızı izleyecektir.
  • YouTube SEO - Youtube izlenme sayısı arttırma yolları arasında en önemlisi seo'dur. SEO yapabilmek için; kanal kategorisi ve videonuzun konusu doğrultusunda anahtar kelimeleri belirleyin ve bu anahtar kelimeleri videonun başlığında, açıklama kısmında ve etiketlerinde geçirin.
  • GIF yapmak - Videonun en çok dikkat çekici 3 saniyesini gif yapıp, instagramdan ya da diğer sosyal medyadan paylaşın. Bu sayede o etkileyici kısım çok merak edilecek ve herkes o kısmı izlemek için video linkine tıklayacaktır.
  • Videonuza öyle bir başlık atın ki, kesin tıklansın ama clickbait yapmayın!
  • Videonun açıklama kısmını anlaşılır bir şekilde yazın. Videonun ne olduğu ile alakalı tüm bilgileri girin. Ayrıca video açıklama kısmında da anahtar kelimelere yer verin.
  • YouTube da Para Nasıl Kazanılır
Mantık aslında çok basit.Yapmanız gereken ilk şey; youtube kanalı açmaktır. youtube kanal açma paralı mı diye soracak olursanız hayır paralı değil, bedava!

YouTube kanalı açmak için ise GMail hesabınızın olması gerekiyor.

Sonraki adımlar;
  • Video çekmek
  • Videoyu düzenleyip, daha güzel hale getirmek
  • Videoyu yüklemek
  • YouTube para kazanma aktifleştirmek. Bunun için; 1000 abone ve 4000 saat izlenmeye ulaşmalısınız.
  • Kanal ayarları kısmından "para kazanma etkinleştir"e tıklamalısınız.
  • Etkinleştirebilmek için youtube adsense onayı almayı beklemelisiniz.
Onay alırsanız artık evden para kazanmaya başlayabilecek ve AdSense PIN kodu doğrulaması da yaptıktan sonra, hesabınıza yatacak paraları çekebileceksiniz.

YouTube Para Kazanma Yolları

Youtube da para kazanmanın yolları aşağıdaki gibi sıralandırılabilir;
  • AdSense youtube para kazanma - En popüler para kazanma yöntemidir. AdSense onayı alındığı zaman videonun yanında, altında ve içerisinde reklamlar çıkar. Bu reklamların görüntülenme sayısı ve tıklanması durumuna göre yayıncı para kazanır.
  • Satış ortaklığı - Herhangi bir ürün için satış ortaklığı yaparak para kazanılabilir. Günümüzde pek çok firma ve marka satış ortaklığı yapmaktadır. Videonuzun açıklama kısmına linki yerleştirmelisiniz ve insanların o linke tıklayarak gidecekleri sayfada satın alma işlemini gerçekleştirmeleri gerekir. Bu sayede satılan üründen sizden komisyonunuzu anlaştığınız oranda almış olursunuz.
  • Ücretli tanıtım - Kanalınız binlerce aboneye ulaştığı zaman pek çok firma ve hatta kişi, sizlere reklam vermek isteyecektir. Bu sayede çok iyi paralar kazanabilirsiniz.
  • Link kısaltmak - Bir diğer youtube kazanç yöntemi ise link kısaltmaktır. Videonun açıklama kısmına link kısaltıp koyarsınız ve o linke insanlar tıkladıkça siz para kazanırsınız.
  • Youtube kaç izlenmeye kaç para
Youtube da kaç izlenme kaç para ya da youtube 1000 izlenme kaç para bunu kesin olarak kimse söyleyemez, çünkü; reklam verenler, reklam türleri, reklamlara tıklanma oranı gibi pek çok kriter kazanç durumunu etkilemektedir. İşte bu yüzden youtube neye göre para veriyor bunu çok iyi idrak etmelisiniz.


YouTube Abone Arttırma Taktikleri

Youtube abone arttırma yolları;

Çapraz tanıtım yöntemi - Sizinle aynı kategorideki bir yayıncıyı bulun. Bu kişinin en az bin abonesi olması gerekir. Sonra birlikte video çekin ya da o kişi sizden bahsetsin. Bu sayede o'nun takipçileri size ve sizin takipçileriniz de ona gelecektir.
4-12 Yaş Arası Çocuk Kitlesine yönelik videolar yaparsanız çok hızla yükselir ve hatta zengin olabilirsiniz.

Youtube Klişelerinden Uzak Durun
  • Youtube izlenme arttırma ve youtube abone kazanmak istiyorsanız aşağıdakileri yapmayın;
  • Merhaba Arkadaşlar Kanalıma Hoşgeldiniz - Bu cümleyi duymaktan herkes bıktı. Lütfen artık bu cümleyi kimse kurmasın.
  • Abone Olursanız Sevinirim - Seviniyor olmanız, emin olun kimsenin umrunda değil. İnsanların umrunda olan tek şey; sizin onları ne kadar sevindirebiliyor olmanızdır. Faydalı, güzel bir içerik sağlıyorsanız zaten size abone olacaktır.
  • Kanalıma Abone Olmayı Unutmayın - Eğer gerçekten de insanların işine yarayacak bir kanalsa, emin olun onlar abone olmayı unutmayacaklardır.
  • Videomu Beğenmeyi Unutmayın - Faydalı bir video ise neden beğenmesinler?
  • Karşılıklı Abone Olalım - 3-12 yaş aralığının kanal abonesini arttırmaya yönelik çalışması...
  • İlk Yorum - "ilk yorumu ben yaptım ihihihi" şeklindeki kreş çocuğu tavırları, gerçekten sinir bozucu ve bu aynı zamanda onca saatini harcamış, emek vermiş insanın videosuna karşı bir saygısızlıktır. Bunu yapmayın.
  • YouTube kanal introsu - Kimse sizin şekilli şukullu 10 dakika süren intronuz için video izlemiyor. İntrol hiç yapmayın. Yapacaksanız bile 2 saniyeyi geçmesin.
YouTube kanalı açmak istiyorum diyenler için faydalı olacak önerileri derledim.

YouTube, son yıllarda evden para kazanmak isteyen insanların tercih ettiği bir para kazanma mecrasına dönüşmüş durumda. Bu yüzden rekabet oranı yüksek.

Peki YouTube kanalı açmak istiyorum ve youtube'dan para kazanmak istiyorum diyenler nelere dikkat etmeli?

YouTube Kanalı Açmak İstiyorum Diyenler için Rehber

YouTube videolarına baktığınız zaman genellikle 12-15 yaş arası çocukların oldukça fazla olduğunu görüyoruz.

Hem izleyici kitlesi hem de videoların içeriği genellikle çocuklardan oluşmaktadır. Öyle ki 3-7 yaş aralığına hitap eden birçok kanal var.

İnsanlar deli gibi çocuk içerikleri üretiyorlar. Çizgi filmler, eline barbi bebek alıp senaryo yapanlar, oyun hamuru ile kendi çapında hikaye yapanlar gibi birçok farklı kanal formatı mevcut.

Ve bu çocuklara hitap eden içeriklerin izlenme sayıları manyak derecede yüksek. Yüz binler ve milyonları buluyor.

Kolay bir şekilde evden para kazanmak isteyen kişiler çocukların izleyebileceği tarzda videoları yapıyorlar.

Mantık çok basit; çocuklar çok fazla video izliyor. Çünkü zaman zaman çok ağlayan, zaman zaman istekleri hiç bitmeyen bir çocuğun susturulması aracı olarak akıllı telefon ve tablet kullanılmaktadır.

Böylece eline telefon ya da tablet verilen çocuk saatler boyunca video izliyor. Barbi, okul eşyaları gibi videolar en çok izlenen video konseptleri olmaktadır.

Bu yazımda yetişkin bir birey açısından youtubedan para kazanmak ne kadar mümkün, kolay mı veya zor mu buna değinmek istiyorum. Tabii ki elde ettiğim bilgi ve tecrübelerim doğrultusunda bu yazımı hazırladım.




Bu yazıda 5 adet alt başlık altında konuyu anlatacağım.

1. YouTube Para Kazanma Yöntemleri

YouTube'dan para kazanmanın pek çok farklı yöntemi var.

Birkaçı;
  1. "Adsense" üzerinden kazanmak, 
  2. "Sponsor" ile kazanmak, 
  3. "Satış ortaklığı" ile kazanmak, 
  4. "Kendi ürününüzü satarak" kazanmak 
Bu yöntemler arasında en çok bilinen AdSense üzerinden kazanmaktır.

Adsense nedir kısaca tanımlarsak, Adsense; Google'ın reklam ağıdır. Ürün ya da hizmetlerini pazarlamak isteyen insanlar bu reklam ağı aracılığı ile internet ortamında reklam verirler. 

Bu sayede siz videonuzu yüklediğinz zaman; videonuz açılırken ya da videonuzun sağında, solunda vs. reklamlar çıkar. Bunlar Adsense reklamlarıdır.

YouTube kanalı açmak istiyorum ve para kazanmak istiyorum diyenler öncelikli olarak hangi para kazanma modeli üzerinden para kazanmak istediklerine karar vermeli ve kanal içeriklerini de bu doğrultuda oluşturmalıdırlar.

2. YouTube Para Kazanmak Zor mu?

Para kazanmanın zorluğu hangi yöntemi tercih ettiğinize göre değişkenlik göstermekle birlikte genel olarak her işte olduğu gibi youtube işinde de ciddi bir emek harcanması gerekli olmaktadır.

Çünkü videoların içeriğini belirlemek, videoları düzenlemek, kurgulamak ve sonrasında onca uğraştığınız videoların insanlar tarafından bir şekilde izlenmesini sağlamanız gerekiyor.

Bugün birçok youtube ünlüsü her ne kadar amatör görünse de aslında arkalarında dev reklam şirketleri bulunmaktadır. Bu nedenle siz o insanları görüp gaza gelmeyin. 

Çünkü o youtube ünlülerinin birçoğu PR şirketleri ile çalışıyorlar. Bu sayede kısa sürede ünlü olup, para kazanabiliyorlar.

YouTube üzerinden para kazanmanızı zorlaştıracak pek çok etken var. Özellikle de "Adsense" üzerinden iyi bir gelir elde etmeyi hedefliyorsanız.

Adsense üzerinden para kazanmak için önce bazı şartları karşılıyor olmanız gerekir.

Bu şartlardan bazıları şunlardır;
  • Kanalınızı açtıktan sonra video yüklemelisiniz. 
  • Yüklediğiniz videolar toplamda en 4000 saat izlenilmelidir. (Kanalınızın ne kadar izlenildiğini dakika olarak istatistik bölümünden görüp, takip edebiliyorsunuz. Ayrıca YouTube Studio isimli mobil uygulamada da kolayca takip edebilirsiniz. 
  • Kanalınızın en az 1000 abonesi olmalıdır. 
  • Bu şartları karşıladıktan sonra, eğer; en azından faturalarınızı ödeyebilecek kadar kazanç elde etmek istiyorsanız aşağıdaki zorluklar sizi bekliyor olacaktır.

Bu zorluklardan bazıları;

  • Öyle bir video konsepti edinmelisiniz ki, bir günde binlerce kişi videolarınızı izlemelidir. 
  • Videolarınızı izleyen binlerce kişinin adblock kullanmıyor olması gerekir ki reklamlarınıza tıklasınlar ya da seyretsinler. 
  • Eğer kamera karşısına geçip video yapacaksanız öncelikli olarak fiziksel özelliklerinize dair yapılacak tüm yorum, hakaret ve eleştirilere hazırlıklı olmalısınız. Çünkü youtube'da yorum yapan çocuklar videonun konusunu bile umursamadan direkt fiziksel özellikleriniz hakkında yorum yapıyorlar. Mesela biraz fazla kilonuz varsa "şişko" şeklinde bir hakaret duymanız kesindir.
  • Öte yandan eğer kamera karşısına çıkıp video yapacaksanız, sizi zorlayacak bir diğer önemli şey ise ekipman masrafı olacaktır.  Kamera karşısında iyi görünebilmeniz için iyi bir kamera, ışıklandırma edinmeniz gerekiyor.  Bu ekipmanlardan başlıcaları; kamera, mikrofon ve ışık sistemidir. Dilerseniz cep telefonunuz ile de ideal gün ışığında iyi bir zamanlama ve açı ile çekim yaparak bu ekipmanlara para harcamayabilirsiniz. Ancak bu biraz deneyim gerektiriyor.
  • Youtube artık neredeyse içeriğe doymuş bir platform aklınıza gelen konu ne olursa olsun, bir bakacaksınız ki daha önce yüzlerce kişi o tarzda bir video yapmış zaten. İşte bu yüzden kendi orjinalliğinizi ön plana çıkaracak birşey yapmalısınız. 
  • Mesela kendi samimiyetinizi yansıtabilir, farklı bir tarz ile videonuzu sunabilirsiniz vs.  Mesela geçen gün bir video izledim bir kadın buzdolabımda ne var tarzında bir video çekiyor. Böylesi bir video kimin umrunda olur ki? Gerçekten aratılan, ihtiyaç duyulan veya izlenebilirliği olan bir video olması gerekiyor. 
  • En azından haftada 1 video atmanız gerekiyor. 
Bu denli zorlu şartlar söz konusu iken bu şartları sağladığınızda ise her ay iyi bir gelir elde edebilmeniz mümkün oluyor. 

Ancak tüm bu şartları karşılamak gerçekten çok zor.  Hele ki SEO nedir bilmiyorsanız ve trendlere hakim değilseniz, insanların sizin kanalızı ya da videolarınızı bulabilmesi çok ama çok zor olacaktır.

Ayrıca; YouTube'dan para kazanmak zor mu sorusunun cevabı ayrıca hangi kategoride içerik üreteceğinize göre de değişir. 

Bildiğiniz gibi; makyaj, eğlence, eğitim, çocuk videoları gibi pek çok farklı kategori bulunuyor. Bu kategoriler dahilinde hedef kitleler de değişkenlik gösteriyor. 

Mesela çocuk kategorisindeki bir kanalın hedef kitlesi 3-12 yaş arası çocuklar olduğu gibi, eğitim kategorisindeki bir kanalın hedef kitlesi ise 15-60 yaş aralığı olabilmektedir.

3. Youtube'dan Ne Kadar Para Kazanılır?

Youtubedan ne kadar para kazanılır bu konuda net bir şey söylemek zor. Çünkü ne kadar para kazanacağınızı belirleyen birden fazla etken var. 

Bu etkenler doğrultusunda kazançlarınız belirleniyor.

Buna göre başlıca etkenler aşağıdaki gibi sıralandırılabilir; 

Ne tür bir kazanç yöntemi tercih ettiğiniz (Adsense, Satış Ortaklığı, Sponsorluk ya da diğer) 
Kanalınızın kategorisinin ne olduğu (hangi türden video içerikleri yapıyorsunuz)
Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki araştırdığım kadarıyla şunu öğrendim ki aylık en azından 300 TL gelir elde edebilmeniz için toplamda 100 bin civarı izlenmeye sahip olmanız gerekiyor. 

4. YouTube'da Çocuk Kanalları Neden Daha Fazla İzleniyor?

Bu sorunun cevabı aslında çok basit. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi çocukların sessiz durması ve zaman geçirmesi için ellerine akıllı telefon veya tablet veriliyor. 

Çocuklarda youtube üzerinde ne kadar çocuk özel videoları varsa rastgele bir şekilde hepsini izliyorlar. İşte bundan dolayı sadece ülkemizde değil, dünya genelinde çocuk kanalları milyonlarca takipçiye sahip ve milyonlarca izleniyorlar.



5. YouTube'dan Para Kazanmak için Ne Yapmalısınız?

YouTube'dan para kazanmak zor ama imkansız değil. 

Elde ettiğim bilgi ve deneyimlerim doğrultusunda youtubedan nasıl para kazanabilirsiniz sizlere önerilerim aşağıdaki gibidir;

Çocuklara (3-12 yaş aralığı) yönelik kanal açabilirsiniz. Bu sayede çok fazla izlenme alırsınız ve iyi bir gelir elde edersiniz. 

Sponsorluk anlaşma yapma ihtimalinizin yüksek olduğu herhangi bir kategoride kanal açabilirsiniz. 

Mesela makyaj kategorisindeki bir kanalın sponsorluk anlaşmaları yapması kolay olur. Pek çok firma ürünü için reklam vermek ister. 

Uzman olduğunuz bir konuda eğitim içerikleri hazırlayabilirsiniz. 

Popüler olan şeyler üzerinden prim yaparak videolar hazırlayabilirsiniz. Ancak unutmayın bu tarz videolar bir süre izlenir ama sonra hiç izlenme olmaz. Bu yüzden sürekli aratılan konularda içerik çıkarmak, uzun vadede düzenli bir kazanç elde edebilmeniz açısından daha doğru bir karar olacaktır.

Unutmayın ki youtube ya da bu blogta sizlere bahsettiğim internetten para kazandıran iş modellerinin pek çoğu sizlere "hemen" kazandırmaz. 

Bu yüzden ilk bir kaç ay boyunca hiçbir şey kazanamayacağınızı göz önünde bulundurmanız gerekiyor. 

Bazen bu süreç 1-2 yıla kadar sürebiliyor.


0 comments:

Yorum Gönder

Siz de yorum yaparak, konuya katkıda bulunabilir ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.