16 Oca 2019

Banyo Lifi



Lif satmak istiyorum diyenler için en iyi uygulamalar; Instagram, Facebook, Letgo ve Pinterest uygulamalarıdır.

Pinterest; ördüğünüz lifleri daha fazla kişiye ulaştırmak için kullanmanız gereken bir uygulamadır.
Instagram, Facebook, Letgo ise satış yapabileceğiniz uygulamalardır.

Lif yapmak istiyorum diyorsunuz ama lif nasıl yapılır, örülür bilmiyorsanız önce tabii ki öğrenmeniz gerekiyor. Lif yapmayı öğrenmenin en basit yolu ise Google arama çubuğuna "banyo lif örgü modelleri anlatımlı" yazarak araştırma yapmaktır.

Özellikle de YouTube üzerinde banyo lifi nasıl örülür şeklinde yüzlerce video var. Bu videolar sayesinde hiçbir şey bilmiyorsanız bile öğrenmeye başlayabilir ve kendinizi kısa bir sürede geliştirebilirsiniz.

Şimdi bana bir cevap vermenizi istiyorum.
Lif satışı yaparak ne kadar kazanç elde etmeyi planlıyorsunuz?

Bu soruyu soruyorum çünkü evde lif yapıp satmak genellikle ev kadınlarının hobi olarak tercih ettikleri bir el işidir ama tabii ki bu işten para kazanamayacağınız anlamına gelmiyor.

Açıkçası işin özeti şu ki; tercih ettiğiniz para kazanma ve tanıtım yöntemlerine göre elde edeceğiniz gelir de değişkenlik gösterecektir.

Aylık 15 TL'de kazanabilir, 1000 TL'de kazanabilirsiniz. Bu tamamen size ve yaratıcılığınıza kalmıştır.

Eğer ki lif örmek konusunda belirli bir bilgi birikimine sahipseniz ve hatta uzman derecesinde olduğunuza inanıyorsanız, bu durumda daha yüksek bir gelir elde etme şansınız olduğunu söyleyebilirim.



Peki ben bunu neye dayanarak söylüyorum?

Tabii ki; istatistikler...Mesela sizlere az önce youtube kanallarından bahsettim. Hani lif nasıl örülür şeklinde videolar yapıyorlar ya... İşte bu youtube kanalları da aslında dolaylı yoldan lif üzerinden para kazanıyorlar. Çünkü lif modellerinin nasıl yapılacağını anlatıyorlar.

Bu bahsettiğim videoların izlenme sayılarına bakın. Pek çoğunun izlenme sayısı 100 bini geçmiş ve hatta bazıları 1 milyonu bile geçmiş... Çünkü lif modellerini öğrenmek zaman ister ve birkaç defa o videoyu izlemek gerekir. Dolayısıyla bu da videonun izlenme sayısını arttırmaktadır.

Basit bir hesap ile; youtube reklamları 1000 izlenme başına ortalama 1 TL vermektedir.

Oysa siz sadece lif satışı yapmaya odaklanıyordunuz. Halbuki eğer siz lif yapabiliyorsanız, nasıl yaptığınızın videosunu çekerek youtubedan da çok ciddi bir gelir elde edebilir ve aynı zamanda yaptığınız lifleri de satarak kazancınızı ikiye katlayabilirsiniz.

Siz de youtube için lif videosu yapsanız ve yapacağınız lif videosu 10 bin izlenirse 10 TL, 100 bin izlenirse 100 TL ve 200 bin izlenirse de 200 TL kazanmış olursunuz. Hem de her ay düzenli evden ek gelir kazanmış olursunuz. Üstelik bu sadece tek bir video için yaptığım basit bir hesap.

Eğer yeteri kadar uzman olursanız ya da zaten uzmansanız, o halde; çiçek desenli, mor renkli, kırmızı renkli gibi daha önce diğer video yükleyenlerin ve örgü örenlerin yapmadığı modelleri yapın. Bu sayede rakipleriniz arasından sıyrılırsınız ve videolarınız binlerce kez izlenir.

Eğer daha önce yapılan modelleri yapacaksanız zaten bu işe hiç girişmeyin çünkü yüzlerce lif videosu var. Burada en önemlisi ise; farklı olabilmek!

Eğer ki, ben video çekmek ile uğraşamam diyorsanız, sadece satışa odaklanabilirsiniz ama youtube size kazancınızı ikiye katlamanız için önemli bir avantaj sağlar. Çünkü yaptığınız her bir videonun açıklama kısmına o lif modelini sattığını instagram mağazanızın linkini yerleştirebilirsiniz veya satın almak isteyenler için direkt iletişim adresleri de yazabilirsiniz.

Lif örmek konusunda uzman iseniz; youtube yerine udemy sitesini de tercih edebilirsiniz. Udemy'nin en önemli farkı ise kurs oluşturup, satmanıza imkan sağlıyor olmasıdır. Bu sayede hayat boyunca evden ek gelir imkanı elde etmiş oluyorsunuz.

Dilerseniz hem youtubeu hem de udemy sitesini aynı anda kullanabilirsiniz. Ancak her iki platforma da aynı videoları yüklemeyin. Çünkü bu size zarar verir. Udemy'de öğrencileriniz sadece orada bulabilecekleri özel videoları izlemek isterler. Youtubeu ise tıpkı instagram gibi; tanıtım aracı olarak değerlendirebilir ve kursu satın almalarını teşvik edebilirsiniz.

Eğer lif yapmak istiyorum ve evden ek gelir elde etmek istiyorum diyorsanız aşağıdaki siteler işinize yarayacaktır.



Instagram ve Facebook - Instagram veya Facebook'ta kendi sanal mağazanızı açıp, liflerinizi sergileyip, satabilirsiniz. 

Udemy - Lif nasıl örülür şeklinde videolardan bir kurs oluşturup, bu kursu satabilirsiniz. 

Youtube - Hem lif videoları yapabilir hem de takipçilerinizi udemy kursunuzu satın almaları ya da liflerinizi satın almaları için yönlendirebilirsiniz. (bir taş ile üç kuş vurmak) 

Blog - Bir blog açıp, blog üzerinden de satış yapabilirsiniz. Instagram ile arasındaki en önemli fark ise blogunuz tamamen sizindir ve Google arama motoru üzerinde lif modelleri araştıran insanların da sizin liflerinizi bulması çok daha kolay olur. 

Lifleri Satacak Müşterileri Nasıl Bulacaksınız?

Lifleri satabilmek için birçok farklı yöntem deneyebilir ve kullanabilirsiniz. Bu yöntemlerden en çok işinize yarayacak olanı ve tamamen ücretsiz olanı; Pinterest sitesidir (ki mobil uygulaması var.)

Pinterest; banyo lifi satmak istiyorum diyenler için en önemli sitelerin başında gelir. O kadar önemlidir ki youtubedan bile önemlidir :)



Akıllı telefonunuza Pinterest uygulamasını indirip, lif fotoğraflarınızı bir pano açarak içerisine yükleyebilirsiniz ama sadece "banyo lifi modelleri" şeklinde bir pano oluşturmakla kalmayın. Birden fazla pano oluşturun ve pano isimleri; 2020 lif modelleri, yeni lif modelleri, kare lif modelleri, yuvarlak lif modelleri, çiçek desenli lifler ve yuvarlak lif örnekleri şeklinde en çok araştırılan kelimelerden oluşsun.

Birden fazla pano açın, birçok farklı model örün...bu panolara sürekli yaptığınız liflerin fotoğraflarını koyun ve açıklama kısımlarını da doldurun. İnsanlar pinterest fotoğrafına tıkladıkları zaman sizin instagram hesabınıza, blogunuza ya da youtube kanalınıza gelecektirler.

İşte bu sayede potansiyel müşterilere ulaşmanız çok daha kolay olacaktır.

Pinterest dışında; Google Görseller ve hatta Google AdSense gibi reklam ve tanıtım yöntemlerinden de mutlaka faydalanın.