25 Oca 2019

evde para kazandiran el işleri, el becerileri, el sanatları

Evde para kazandıran el işleri hem zevklidir hem de evde ek gelir elde etmenizi sağlar. Evde yapabileceğiniz birçok elişi var. 



Evden para kazandıran el becerileri nelerdir?

Evde para kazandıran el işleri aslında çoktur. Bir sınırlandırma yapmak mümkün değildir. Ben iyi bir araştırmacı olarak, bu konuda internet ortamında geniş bir araştırma yaptım ve elde ettiğim bilgiler neticesinde sizlere hangi elişi modelleri para kazandırır, bunları sıralamak istiyorum.

- El örgü modelleri
- El işi ev dekorasyon fikirleri
- El işi takılar
- Hint takıları, giysileri, aksesuarları 

- El işi Örgüler : İlgi çekecek ve satılma ihtimali yüksek el örgü çeşitlerini örerseniz, bence satılma ihtimali oldukça yüksektir. 




- El işi patik modelleri : Patikler, tahmin edeceğiniz gibi daha çok sonbahar ve kış aylarında satılmaktadır. Dilerseniz yaz aylarında patik örebilir, sonbahar ve kış aylarında ise satışını gerçekleştirebilirsiniz. Patik modelleri arasında en çok ilgi gören modeller ise el işi bebek patik modelleri, el işi bayan patik modelleri, el işi çeyizlik patik modelleri ve el işi tığ patik modelleri olmaktadır.

- Şal modelleri : Yine sonbahar ve kış aylarında daha çok satılan elişi modellerinden birisi olan şal modelleri arasında en çok ilgi gören modeller is; örgü şal modelleri tığ işi ve motifli, el işi gelin şal modelleri, el işi tığ şal modelleri, el işi çeyizlik şal modelleri olmaktadır. 

- El işi havlu modelleri : Havlu kenarı için renk renk, çeşit çeşit örgü modelleri yapabilirsiniz. El işi havlu işlemeleri, havlu danteli elişi modellerini Pinterest üzerinden sergileyerek daha fazla kişiye ulaştırabilir ve satabilirsiniz.
- Çocuk örgü modelleri : Hem Google hem de Instagram üzerinde en çok araştırılan elişleri kategorileri başında çocuk örgü modelleri gelmektedir.

Eğer siz de çocuklara özgü elişleri yapmayı planlıyorsanız; çoçuk örgü şapkaları, çoçuk örgü battaniyeleri, çoçuk örgü patik modelleri, çoçuk örgü tulumları, çoçuk örgü bere modeli, hırka, bere, etek, kazak ve yelek modelleri mutlaka düşünmelisiniz. 

- El işi koltuk örtüleri (örgü koltuk şalı)

- El işi ev dekorasyon fikirleri : Ev ya da işyerlerinin herhangi bir yerinde dekoratif olarak kullanılabilecek her türlü el yapımı eşyalar dekoratif eşyalar kategorisine dahildir. Ahşap el işleri, ahşaptan yapılan dekoratif eşyalar oldukça fazla ilgi görmektedir. 




Eğer ahşap şekillendirme konusuna ilginiz varsa ve estetik algınız yüksekse, sizler de ahşaplardan dekoratif eşyalar yapabilir ve satış gerçekleştirebilirsiniz. (at arabası, dekoratif ahşap lamba, dekoratif ahşap tepsi, dekoratif ahşap saksı, raf, duvar saati, çiçeklik ve çerçeve gibi nesneleri sıralandırmak mümkün) 

- Işıklı dekoratif objeler : Gece kullanım için ideal, hafif ve loş ışık yayan dekoratif aksesuarlar oldukça fazla ilgi gören dekoratif eşyalar arasında geliyor. Küçük bir araştırma yaparak ve kendinizi geliştirerek önce ışıklandırmayı nasıl yapabileceğinizi öğrenebilir, sonrasında farklı malzemeler ve süslemeler ile dekoratif ışıklı nesneler yapabilirsiniz. 

- El işi dekoratif yastıklar

- El İşi Takılar : Yapması son derece keyifli evde yapılıp satılabilecek el işleri arasında el işi takı modelleri de gelmektedir. Hangi tür takı modeli ya da modellerini yapacağınız, nasıl, hangi renklerle süsleyeceğiniz ve ne şekil vereceğiniz gibi ayrıntılar tamamen sizin bakış açınıza, pazarlama taktiğinize göre değişkenlik gösterir ancak takılarınızın özellikle de instagramda ve facebook marketplace alanında çok ilgi göreceğine inanıyorum.

Ne tür el işi takı modelleri yapabilirsiniz?
  • El işi bileklik (boncuk, gümüş ya da örgülü)
  • El işi kolye (otantik, boncuklu, altın ve gümüş)
  • Örgü küpe modelleri : Tığ işi küpe çiçeği, halka küpe örgü modelleri,
  • Tığ işi çiçekli kolye modelleri
  • Hint takıları, giysileri, aksesuarları
Oldukça gösterişli ve farklı giyinmeyi seven hint toplumu diğer toplumların da ilgisini çekmektedir. Eğer siz de Hint kültürü ile ilgileniyorsanız; hint takıları, kıyafetleri, aksesuarları ve ev dekorasyon öğeleri yapabilir ve satış yaparak iyi bir gelir elde edebilirsiniz.

Para kazandıran el sanatları sizin hem günlük hayatın stresinden uzaklaşmanızı sağlar, hem de para kazandırır. Bu gerçekten de güzeldir.

Dolayısıyla severek yapabileceğiniz bir elişi size hem faydalı hem de kazançlıdır.

Öte yandan elişini değerli kılan önemli bir ayrıntı vardır. Elişleri, sadece sizin kendi emeğiniz ve çabalarınız ile ürettiğiniz bir "nesne" olduğu için, oldukça değerlidir.

El emeği ile üretilmiş bir ürün, fabrikasyon çıkış olmadığı için başka yerde bulunmaz, sadece sizin yapımınızdır. Bu sayede değerlidir.