13 Oca 2019

Instagramda ne satabilirim, satış fikirleri (GÜNCEL)

Instagramda ne satabilirim diyenler için instagram satış fikirleri aşağıda bulabilirsiniz;

instagramdan ne satabilirim, instagram iş satış fikirleri



Kadın kıyafetleri


Kadın kıyafetleri her ne kadar tek bir kategori gibi görünse de, aslında içerisinde birçok alt kategorisi olan, son derece kapsamlı bir kategoridir. Bu nedenle önce şuna karar vermeniz gerekiyor; genel olarak kadın kıyafetleri mi satacaksınız yoksa bu kıyafet çeşitlerinden sadece birisine mi yöneleceksiniz?

Başlıca kadın kıyafetleri çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz; kazak, tshirt, pantolon, şort, bluz, etek, tesettür, büyük beden. 

Yukarıda sıralandırdığım kategorilerin her birisi aslında instagramda satış yapmak isteyenler için en iyi instagram iş fikirleri olarak ifade edilebilir.

Mesela, sadece “kazak” satışına yönelseniz bile sonbahar - kış aylarında iyi bir kazanç elde etmeniz mümkündür. Fakat kıyafet satışı doğru zamanda doğru model çeşitlerini sunmayı gerektirir. Mevsim koşulları dikkate alınmalıdır. 

Sonbahar aylarında kazak satmak mümkün iken ilkbahar ve yaz aylarında bu neredeyse imkansızdır. Mevsim gereklilikleri doğrultusunda bir satış planlaması yapılmalıdır. Aksi halde hedeflenen kazanç elde edilemez.

Toptan alım yapıp, instagramda satış sunabileceğiniz birçok kadın elbise modelleri ve giysi çeşitleri bulunmaktadır. Dolayısıyla sadece tek mevsimlik kıyafetler yerine dört mevsim de satılabilecek bir ya da iki çeşidi tercih edebilirsiniz. Bu sayede yılın her ayı satış yapmanız ve gelir elde etmeniz mümkün olur.

Bu iş, basit bir iş gibi görünse de aslında detaylı bir planlama yapmayı gerektirmektedir. Satıcının özellikle de kadın kıyafetleri kategorisindeki tekstil ürünlerinin yapısı hakkında bilgi sahibi olması önemlidir.

Ürünlerin yapısal özellikleri hakkında bilgi sahibi olmanız aynı zamanda ürünlerin pazarlanması aşamasında da ciddi bir fayda sağlar. Teknik yapısını bildiğiniz ürünlerin pazarlamasını daha etkin bir şekilde yapabilir ve potansiyel müşterilerinizi çok daha hızlı bir şekilde müşteriye dönüştürebilirsiniz.

Sonuç olarak son derece çeşitlilik içeren bir kategoriden bahsediyoruz. Benim görüşüm “genel” değil, “özel” olarak satış yapmanızdır. Belirli bir ya da en fazla iki kıyafet çeşidine odaklandığınızda, o alanda daha kolay ve hızlı bir şekilde bilinir olursunuz. Marka bilinirliğinizi arttığınızda doğal olarak satışınız da artar.

Çocuk kıyafetleri


Yılın her ayı satış potansiyelinin olduğu bir kategori. Bununla birlikte ürün çeşitliliği de fazla. Dolayısıyla genel olarak çocuk kıyafetleri satışı yapabileceğiniz gibi, bu kategori altındaki; bebek takımları, yenidoğan kıyafetleri, tulum, salopet, zıbın, t-shirt, elbise, şort, patik ürün çeşitlerinden birisini de tercih ederek, sadece o ürün çeşidine yönelik satış yapabilirsiniz.

Eğer bilgi sahibi olduğunuz ya da hakkında tecrübe sahibi olduğunuz bir alt kategori varsa, o ürün çeşidine yönelmenizi tavsiye ederim. Çünkü bilgi ya da tecrübe sayesinde çok etkili bir şekilde satış yapmanız mümkün ancak bilgi, tecrübeniz olmasa bile ilginiz varsa ve istiyorsanız da bu girişimi yapabilirsiniz. Sadece istemeniz bile yeterlidir.

Çorap


Özellikle de kadın ve bebek çorap modellerine odaklanmanızı öneririm. Kadın çorap modelleri iş, ev, gece gibi kategorilere ayrılmaktadır. Tüm bu kategorileri bir arada satabileceğiniz bir butik açabilirsiniz.

Butiğinize etkili bir isim koyduğunuzda kısa sürede yükselmeniz ve marka bilinirliğinizi arttırmanız mümkündür.

Bu kategorinin en önemli avantajı fazla rakibinizin olmayacak olmasıdır. Sadece bu kategorideki ürün çeşitliliği ile kısa sürede uzun yol almanız mümkün.

Kadın ayakkabı modelleri


Kadın ayakkabı modelleri topuklu ayakkabılar başta olmak üzere; günlük, sandalet - terlik modelleri de satış sunulabilir.

Özellikle topuklu ayakkabı modelleri ki stiletto olanlar da dahil, bazı özel günlerde ve iş alanlarında sıklıkla tercih edilebilmektedir. Dolayısıyla kazanç sağlama potansiyeli yüksektir.

Öte yandan günlük, sandalet, terlik modelleri de sadece bu üçlü kategori ile yılın her mevsimi satışlar yapabilirsiniz. 

Bu işte başarılı olmanız açısından verebileceğim en önemli tavsiye ise çeşitliliktir. Kadınlar çeşitliliğe büyük önem verirler. Sadece birkaç çeşit ile satış yapma olasılığınız oldukça düşüktür. 

Sunabildiğiniz kadar fazla model - tasarım çeşitliliği sunmalısınız. Bu sayede rakiplerinizin arasından da sıyrılırsınız ve kısa sürede popüler olursunuz.

Bu verdiğim tavsiyemi dikkat alın derim çünkü ayakkabı satışını bir defa başardığınızda, öyle bir şansınız oluyor ki aynı müşterinin sizden tekrar ayakkabı satın alma ihtimali son derece yüksek.

Bu kategoride sürekli aynı müşterilerin talep göstermesi ihtimali yüksek olduğundan dolayı, kargolama işlemini de son derece titiz - hijyenik bir şekilde yapmanızı ve bu süreci sorunsuz bir şekilde yönetmeniz gerekir. Böylece o müşteriyi her daim memnun etmiş olursunuz ve kaybetmezsiniz.

Çocuk ayakkabı modelleri


Bebeklere özel, kız ve erkek cinsiyetlerine özel modeller satışa sunabilirsiniz. Tüm bunların hepsini bir arada satışa sunmanız çok daha avantajlı olacaktır. Çünkü bu kategorideki müşteri potansiyelinin genel profilini incelediğimizde benzer ürünü birden fazla satın alma ihtimalinin son derece yüksek olduğunu görmekteyiz.

Şöyle ki; bazı müşterileriniz hem kız hem de erkek çocuğu sahibidirler ve bu yüzden sizden iki farklı cinsiyet için özel ayakkabı siparşlş verirler.

Potansiyel müşterinizin çocuğu sadece kız ya da erkek olsa bile tasarım çeşitliliği sunmanız durumunda birden fazla satış yapabilme ihtimaliniz de son derece yüksektir.

Tüm bunlara ek olarak “büyüyünce de giyer” mantığı ile de birçok ekstra satışlar yapmanız mümkündür. Ayrıca az kullanılmış ürünleri de yenileyerek “ikinci el” adı altında satabilir ve ekstradan kazanç elde edebilirsiniz.

Çocuk oyuncakları


Çinli toptancılardan oldukça ucuz maliyetler ile temin edebileceğiniz çocuk oyuncaklarını son derece yüksek kar marjı ile satışa sunabilirsiniz.

Üstelik birbirine benzer türden oyuncakları bir arada sunarak birden fazla satış yapma ihtimaliniz de oldukça yüksektir.

Dekoratif ev aksesuarları


Diğer birçok kategoriler ile kıyaslama yaptığımızda bu kategorinin potansiyel müşteri kitlesinin oldukça geniş olduğunu fark ediyoruz. Yaş aralığı, cinsiyet bakımından en geniş satış olanağına sahip ürün çeşidinden bahsediyoruz. Dekoratif ev aksesuarları evde yaşayan herkesin potansiyel müşteri olarak tanımlanabildiği bir kategoridir. 

Üstelik tekstil ürünleri gibi yılın mevsimlerine bağlı olarak satış oranlarında dengesizlik söz konusu olmaz. Aksine; anneler günü, sevgililer günü, doğum günü gibi özel günlerde “hediye” olarak da tercih edildiği için o dönemlerde ekstradan satışlar yapabilmektesiniz. Yani satışlarınız yılın her ayı düzenlidir ve yılın bazı dönemlerinde ise özel günler sayesinde daha da artmaktadır. 

Ürün çeşitliliği son derece fazladır. İnsanların hayata bakış açıları, duygu düşünce durumları, hayat tarzları ve birçok özelliğini dikkate alarak birçok türden hissiyatı uyandıran birçok ürünü satabilmeniz mümkündür.

İnsanların bu huzur ve mutluluk beklentilerini karşılayın. Bu doğrultuda satışa sunabileceğiniz birçok ev dekorasyon eşyaları var.

Evi küçük dokunuşlar ile daha modern, yaşanılabilir hale getirecek türden dekoratif eşyaları satabilirsiniz. 

Duvar rafı


Düz beyaz renkli sade bir duvar rafı satışa sunabilirsiniz. Bu rafların üretimi için bir üretici ile anlaşmalısınız. Sizlere istediğiniz sayıda üretim sağlar. Bu ürünleri depolarsınız ve instagram üzerinden satışa sunarsınız.

Duvar rafları farklı renk ve modellerde satışa sunulabilir ancak ben sizlere sadece beyaz sade olarak satış yapmanızı öneriyorum bunun sebebi ise sade modelin çok daha fazla tercih ediliyor olmasından dolayıdır. Bir diğer sebebi ise rafın monte edileceği odanın renk ve dekorasyon durumu ne olursa olsun, bu raflar son derece uyum sağlamaktadır. İşte bu zaten bu rafların neden daha fazla satıldığının cevaplarından birisidir.

Duvar rafları duvara kolayca monte edilebilir ve üzerine süs eşyaları, kitaplar vs. koyulabilir. Yani hem dekoratif hem de kullanışlık amacı ile tercih edilebilen bir üründür. Fazla maliyetli bir ürün olmaması sebebiyle de satılma ihtimali oldukça yüksektir.

Satışa sunarken ise tek bir standart ölçüde değil, birden fazla ölçüde satışa sunmanızı öneririm. Bu sayede o rafı satın almayı düşünen müşteri, rafı montalamayı planladığı yeri ölçerek, o alan için en uygun ölçüleri belirler ve o ölçülere sahip rafı sizden sipariş eder.

Duvar tabloları


Instagramda ne satabilirim diye soranlar için en kazançlı satış fikirleri arasında diyebileceğim duvar tabloları hemen her evde tercih edilen bir dekorasyon ürünüdür.

Düşük masraf ile imalatı gerçekleştirilebilecek ya da toptan temin edilebilecek birçok tabloyu, oldukça yüksek kar marjı ile satışa sunmanız mümkündür. Bunu başarabilmek için ise insanların hemen her yerde bulamayacağı türden görsellere sahip tabloları satışa sunmanızdır.

Yani sizin satışa sunduğunuz tabloları insanlar gördükleri zaman “aa ben bunu geçen gün caddede satılırken görmüştüm” diyorlarsa, o tabloyu satın alma ihtimalleri neredeyse sıfırdır. İşte bu yüzden bu kategoride kar marjı her ne kadar yüksek olsa da, satış yapılabilme ihtimali tamamen ürünün ne kadar özgün olduğu ile doğrudan alakalıdır.

Bu tabloların temin edilmesinde temelde iki yöntem vardır. Birincisi toptan alım yapmak, ikincisi ise kendi özel üretiminizi gerçekleştirmek. Kendi özel üretim planlamanızda ise telif hakkı ve diğer yasal unsurları dikkate almalısınız. Aksi halde çeşitli yasal sorunlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Kendi özel üretiminizi çok daha uygun maliyet ile gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için grafik tasarımcı ve mobilyacı ile anlaşmanız gerekir. Grafik tasarımcılarin pek çoğu freelancer olarak çalışmaktadırlar. İnternet üzerinden bionluk gibi sitelerden kolayca bulabilirsiniz.

Grafik tasarımcısı tablonun görsel yönü ile ilgilenir. Dolayısıyla bahsetmiş olduğum “özgünlük” tamamen tasarımcıyla ilgili bir konudur. Oradan buradan alınmış bir görselin servis edilmesi yasal sorunlar ile karşı karşıya kalmanıza neden olabilir. Bu nedenle ilk kriteriniz “özgünlük” olmalıdır.

Mobilyacı ile ise tablonun yapısal özellikleri ile ilgili konuşmalısınız. Yapısal özellikleri nasıl olmalı, parlak mı mat mı, çerçeve kenarları nasıl olmalı, dikdörtgen mi kare mi olmalı, ölçüleri ve duvara sabitlenmesi ile ilgili tüm yapısal ayrıntılar mobilyacı ile ilgilenir.

Tüm bu süreci başarılı bir şekilde tamamladığınızda elinizdeki ürünleri stoklamalı ve instagram üzerinden satışa sunmalısınız.

Duvar saatleri


Tıpkı duvar tabloları gibi duvar saatleri de instagram iş fikirleri arasında verebileceğim en iyi fikirdir. Üstelik duvar tablolarına kıyasla, duvar saatlerinin satılma oranı çok daha yüksektir. Bunun nedeni ise saatlerin sadece dekoratif bir ürün değil aynı zamanda gündelik hayatta kullanışlığı son derece yüksek bir ürün olmasından kaynaklanır.

Her ne kadar telefonlarımızda, bilgisayarlarımızda saati kolayca görebiliyor olsak da, bir mekanda buldunuğumuzda saati en hızlı bir şekilde kontrol etmenin en iyi yöntemi hala duvar saatleridir. Bu yüzden dolayı satılma ihtimali oldukça yüksektir.

Diğer yandan duvar tabloları genellikle ev ortamı için satın alınan bir ürün olsa da, duvar saatleri ofislerde de tercih edilen bir ürün olması ise satış oranı bu açıdan da daha yüksektir.

Ancak dikkat etmeniz gereken önemli bir ayrıntı ise model çeşitliliğidir. Farklı renk ve model seçeneklerini sunmak sizi diğer satıcılar arasından birkaç adım öne çıkaracaktır. 

Potansiyel müşterilerin saat hakkında net bir karar verebilmesi ve sonrasında geri iade etmemesinin önüne geçmek için ürünlerin fotoğraf çekim kalitesi önemlidir. Saatlerin farklı açılardan yüksek kaliteli fotoğraflarının çekilmesi gerekir.

Birçok üründe olduğu gibi, duvar saatleri çeşitliliği konusunda da yine Çin iyi bir ihthalat ülkesidir. Birçok Çinli firmaya internetten ulaşabilir ve toptan alım yapabilirsiniz.

Yapışkanlı folyo


Yapışkanlı folyolar; mobilya başta olmak üzere pek çok yüzeye yapışabilen kaplama ürünleridir. Bu ürünler oldukça uygun fiyatlıdır ve basitçe uygulanabilirler. Uygulama sonrasında ise kusursuz görünürler. Dışardan bakıldığında kimse kolay kolay o eşyaya bir kaplama işlemi uygulandığını fark etmez.

Örneğin rengi krem rengi olan bir mobilyayı beyaz renge dönüştürmek bu yapışkanlı folyolar sayesinde oldukça kolaydır. Üstelik pek çok kişi için zevkli bir işlem olduğunu bile söyleyebiliriz. 

Sadece renk değişimi için değil, farklı desen uygulamaları için de kullanılabilmektedir. Farklı desenli folyoları satışa sunduğunuzda çok daha fazla satış yapmanız mümkündür.

Bu kategoride daha fazla satış yapabilmek isteyenler için verebileceğim en güzel ipucu ise; daha önce folyo uygulanmış ürünlerin yüksek kaliteli fotoğraflarını çekerek insanlara ne kadar başarılı bir uygulama olduğunu göstermektir. Bu sayede satış oranınızı ciddi ölçüde arttırabilirsiniz.

Bu uygun fiyatlı folyo ile insanların yaşam alanlarında ciddi değişiklikler yapabileceklerini ifade etmelisiniz ve görseller ile bu ifadeyi desteklemelisiniz.

Çiçek tohumu


Hobi grubuna giren bu ürün özellikle de düşük sermayeye sahip girişimcilere hitap etmektedir. Nitekim toptan alımı oldukça uygun maliyetlidir.

Eğer geniş bir toprak alanınız varsa kendiniz de dikim yapıp, biraz büyütüp daha yüksek kar marjı ile de satabilirsiniz ama bu tabii ki biraz zaman isteyen bir süreçtir. 

Bu yüzden direkt tohum olarak satmayı da tercih edebilirsiniz. Bu ürünler için kolayca müşteri bulabilirsiniz.

Eğer çiçek ekimi ve büyütme konusunda bilginiz, tecrübeniz ya da ilginiz varsa çok daha etkileyici pazarlama yapabilir, satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Hediyelik eşyalar


Hediyelik eşyalar satabilirsiniz. Bu alanda başarılı olabilmek için ise satışa sunduğunuz ürünlerin etkileyici, dikkat çekici ve garip olması gerekir.

Örneğin emojili yastık dikkat çekici bir üründür ya da değişik görsele sahip bir porselen bardağı da o şekildedir.

İnsanlar, özel günler dışında durup dururken bu türden ürünleri araştırmazlar. Bu yüzden eğer bu kategoride satış yapmak gibi bir amacınız olursa, reklam bütçenizin de sağlam olması gerekir. Çünkü bu ürün kategorisinde potansiyel müşteriler size değil, siz onlara ulaşacaksınız.

Çanta modelleri


Çantalar - sadece kadın değil, sırt çanları da dahil - hemen herkesin ilgi gösterdiği ürünlerdir. Gündelik hayat akışını düşündüğümüzde bile çanta pek çok şekilde lazım olabilmektedir.

Uzun vadede düşündüğümüzde ise bir yere gitmeye karar verdiğimizde yine hacmi geniş çantalar tercih ettiğimizi söyleyebiliriz.

Sonuç olarak instagramda ne satabilirim diye düşünenler için çantalar da en iyi instagram satış fikirleri arasındadır. 

Sadece kadın çantaları satışı da yapabileceğiniz gibi genel olarak tüm çantaların satışlarını da yapabilirsiniz.

Ev, oda süsleri


Küçük ve uygun fiyatlı olmasına rağmen odanın havasına, ambiyansına çok fazla etki edebilen birçok süs eşyası bulunmaktadır.
 
Her bir süs eşyası, insanlarda farklı hissiyatlar uyandırabilmektedir. Bu nedenle ne kadar farklılık sunarsanız, satış yapma şansınızı da o kadar arttırmış olursunuz.

Telefon kılıfları


Telefon kılıfları genellikle telefonun dış yüzeyini korumak amacıyla kullanılan aksesuardır ancak güzel görünüyor olması sebebi ile de tercih edilebilmektedir. İşte bu yüzden farklı renk, resim ve desen seçeneklerine sahip kılıfları satışa sunmanız doğru olacaktır.

Farklı model seçenekleri sayesinde potansiyel müşteri ağınızı daha geniş tutabilir ve böylece daha fazla satış yapabilirsiniz.

Kaşık altığı


Kaşık altlığı mutfakta kullanılan bir gereçtir. Bu gereç; yemek yaparken kullanılan büyük kaşıkların, kullanım sonrasında direkt mutfak tezgahının üzerine değil de, o kaşığı kapsayacak bir aparatın üzerine koyulmasını sağlar. 

Kaşık altlığının temel kullanım amacı hijyenin sağlanmasıdır. Mutfak tezgahı üzerinde birçok mikrop bulunabilmektedir. Kullanılan yemek yapma gereçlerinin bu mikroplar ile temas etmesini önlemek için kaşık altlığı oldukça kullanışlıdır.

Oldukça kullanışlı bir mutfak gereci olmasına rağmen ülkemizde hala çok tanınmış bir gereç değildir. Bu nedenle bu ürünün satışında reklam bütçesi de ayırmanız gerekebilir.

Fakat öte yandan; satılma ihtimalinin son derece yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu ürünün pazarlamasını doğrudan yapan firmaların sayısı oldukça az. Yani rakibiniz neredeyse yok gibi. Bu da, instagramdan para kazanmak isteyenler için oldukça iyi bir fırsat diyebilirim.

Farklı renk, resim ve desenlere sahip altlık modelleri bulunmaktadır. Birbirinden güzel modelleri satışa sunduğunuzda aynı anda birden fazla satış yapmanız bile yüksek bir ihtimal dahilindedir.

Köpek kovucu


Türkiyenin en önemli sorunlarından birisi sokaklarda başıboş dolaşan sokak köpekleridir. Özellikle de gece saatlerinde grup halinde saldırganlaşan bu hayvanlar insanlara karşı ciddi fiziksel ve psikolojik hasarlar verebilmektedir.

Üstelik son yıllarda çıkartılan sokak köpekleri koruma kanunları nedeniyle, sadece kendisini savunmak isteyen birisi bile ceza alabilmektedir.

Bu duruma, insanın kendisini savunabilmesi için pek şansı kalmıyor. En iyi çözüm ise köpek kovucu adı verilen cihazlardır. Ortalama olarak bir cep telefonu büyüklüğünde olan bu cihazlar; insanların algılamadığı ancak köpeklerin algıladığı bir elektronik dalga üretmektedir. 

Tuşuna basıldığında bu dalga üretilir ve köpekler oradan uzaklaşır. Şarjlı çalışan bu cihazlar büyük oranda işe yaramaktadırlar.

Çinli toptancılardan oldukça düşük maliyetler ile satın alınabilir ve ülkemizde oldukça yüksek maliyetler ile satışa sunularak iyi bir gelir elde edilebilir. Bu alanda rakip neredeyse hiç yok gibi ve instagram sayesinde birçok kişiye ulaşmak mümkün.

Ülkemizin hemen her şehrinde sokak köpekleri sorunu yaşanmaktadır. İnsanların büyük kısmı hem kendisi hem de sevdikleri için endişe duymaktadır. Agresif köpekler, herhangi bir sokakta ya da caddede karşımıza çıkabilmektedir. Hiç beklemediğimiz anda saldırgan olabiliyorlar. Bu köpeklere zarar vermek ise büyük suç. Bu durumda insanların kendisini koruması için en iyi seçenek bu cihazlardır.

Gece aydınlatması


Instagramda ne satabilirim ve instagram satış fikirleri bekleyenler için sunabileceğim en iyi önerilerden birisi bahçe ya da ev içerisinde kullanılabilecek dekoratif ve kullanışlı gece aydınlatmalarıdır. Bu aydınlatmalar özellikle de son yıllarda oldukça fazla ilgi görmektedir. Yani popülaritesi git gide artan bir kategoriden bahsediyorum.

Direkt LED aydınlatmalar, köşe lambaları, bahçede, bahçe ağacında kullanılabilir güneşten şarj olabilen lambalar satışa sunabilirsiniz ya da sağlık yönünden faydalı olduğu düşünülen tuz lambalarına yoğunlaşabilirsiniz.

Himalaya tuz lambaları dekoratif, sağlıklı yaşam ve gece lambası gibi birden çok faydaya sahip olması ile satış oranı yüksektir. Bu gibi dekoratif eşyaları, sahip olduğu özellikleri ile etkileyici bir sunum yaparak satabilirsiniz.

0 comments:

Yorum Gönder

Siz de yorum yaparak, konuya katkıda bulunabilir ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.