18 Mar 2020

Dolap Uygulaması Nasıl Kullanılır



Dolap uygulaması nasıl kullanılır bu yazıda ayrıntılı olarak dolap uygulamasının tüm özelliklerinden bahsedeceğim.

Bildiğiniz gibi dolap uygulaması sayesinde ikinci el kıyafet satışı yaparak evden para kazanmak mümkün.

Dolap Uygulamasını İndirip, Giriş Yapın

Dolap uygulamasını kullanabilmek için önce indirmek gerekiyor.

Dolap uygulamasını indirmek için buraya tıklayın ve karşınıza çıkan sayfada “indir” butonuna tıklayın.

İndirme işlemi tamamlandıktan sonra “Aç” butonuna tıklayarak, uygulamaya giriş yapmış olursunuz.

Dolap Uygulamasına Üye Olmak

Üye olabilmek için Facebook hesabınızdan giriş yapabilirsiniz.

Bunun için dolap uygulamasını indirip, açtıktan sonra ana ekranda göreceğiniz mavi renkli “FACEBOOK İLE ÜYE OL” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Eğer Facebook hesabınızı kullanmak istemezseniz, “Üye ol” butonuna tıklayarak, mail adresiniz ile de üye olabilirsiniz.

Ancak Facebook üzerinden üye olma işlemi çok daha kolay olduğundan, ben sizlere Facebook üzerinden üye olmanızı öneririm.

Üye olurken oluşturduğunuz şifreyi bir yere not etmeyin unutmayın.

Dolap Uygulamasının Ana Ekranı

Giriş yaptıktan sonra karşımıza Dolap uygulamasının ana ekranı çıkacaktır.

Ana ekranda, diğer kullanıcıların yüklemiş oldukları ürünleri göreceksiniz.

1. Kıyafet Arama Özelliği


Üst kısımdaki arama motorunu tıpkı Google arama motoru gibi düşünebiliriz. Bu arama motoru sayesinde Dolap uygulamasında ne kadar kıyafet varsa, bu kıyafetleri arayabiliyoruz.

Bu arama motoru sayesinde aynı zamanda bir kullanıcıyı arayıp bulmamız da mümkün oluyor.

Mesela kazak yazıp aradığımızda karşımıza binlerce kazak modeli çıkacaktır.

Sayfayı aşağı doğru kaydırarak, bu modeller arasında karar verebilirsiniz.

2. Filtreleme Özelliği


Eğer aradığınız kazak modeli belirli özelliklere sahipse ve siz bu özellikler doğrultusunda bir kazak modeli bulmak istiyorsanız, bunun için “FİLTRELE” butonuna tıklamalısınız.

“FİLTRELE” butonuna tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi seçenekler çıkacaktır.

MARKA : Bu filtre sayesinde belirli bir markaya ait kıyafeti bulabilirsiniz

Fiyat : Bu filtre sayesinde belirli fiyat aralığındaki ürünlerin size gösterilmesini isteyebilirsiniz.

Mesela 100-150 seçeneğine tıkladığınızda, size 100-150 TL fiyat aralığındaki kıyafetler gösterilir.

Bu sayede bütçenize uygun bir alışveriş yapabilmeniz mümkün olur. Hem de bütçenize uygun olmayan modeller ile de zaman kaybetmemiş olursunuz.

Beden : Bu filtre sayesinde beden ölçülerinize uygun kıyafetlerin size gösterilmesini isteyebilirsiniz.

Farklı beden ölçü seçenekleri var. S, M, L, XL, XS, XXL, XXXL, 4XL, XXS, 6XL, 5XL, 7XL ve 10XL’a kadar beden seçenekleri arasında tercih yapabilirsiniz.

Her defasında kendi beden ölçünüzü girmek istemezseniz, bunun kolay bir yöntemi var. Bunun için profil bilgilerinizin yer aldığı sayfada beden ölçünüzü girmeniz yeterli olacaktır.

Bu sayede çok daha kolay bir şekilde kendi bedeninize uygun kıyafet modellerini listelemeniz mümkün olacaktır.

RENK : 20’den fazla renk seçenekleri mevcut. Bu filtre sayesinde, karşınıza hangi renk tonunun ağırlıkta olduğu kıyafet modelinin çıkmasını tercih edebilirsiniz.

Mesela mavi renkli bir gömlek modeli arıyorsanız, arama motoruna gömlek yazdıktan sonra filtre > renk seçeneklerinden maviye tıklayarak, karşınıza mavi renkli gömleklerin çıkmasını sağlayabilirsiniz.

DURUM : bu filtre seçeneği sayesinde karşınızda listenecek olan kıyafet modellerinin az kullanılmış mı, yeni mi olacağını tercih edebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi FİLTRELEME seçenekleri, tam olarak aradığımız kıyafet modelini bulabilmemiz açısından bizlere büyük bir kolaylık sunmaktadır.

Eğer filtreleme seçenekleri olmasaydı belki de binlerce kıyafet modellerini tek tek incelemek durumunda kalacaktık.

Neyseki filtreleme seçenekleri sayesinde aradığımız belli başlı özelliklere sahip kıyafet modellerini çok daha kısa bir sürede, çok daha kolay bir şekilde bulabilmekteyiz.

3. Sıralama Özelliği


Ana ekranda görebileceğiniz “SIRALA” butonuna tıklayarak, sıralama özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Sıralama özelliği sayesinde, karşınıza çıkacak olan kıyafetlerin neye göre sıralanacağını belirleyebilirsiniz.

Sırala seçeneğinde dört farklı alt seçenek mevcuttur.

Akıllı sıralama : Bu sıralama sistemin tamamen otomatik bir şekilde sizin araştırdığınız ürün adı, ürün özelliği ya da detayı doğrultusunda öneriler sıralandırmasını sağlar.

Artan fiyat : Bu sıralama seçeneği sayesinde en düşük fiyattan en yüksek fiyata doğru bir sıralama yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Yani siz bu seçeneğe tıkladığınız zaman karşınıza aradığınız kıyafet modelinin en ucuz olanları çıkacaktır ve siz sayfayı aşağı doğru kaydırdığınızda fiyatlar artmaya devam edecektir.

Eğer kısıtlı bir bütçeniz var ve kısıtlı bütçeniz doğrultusunda en ekonomik tercihi yapmak istiyorsanız, bu seçenek sizin için idealdir.

Azalan fiyat : Bu sıralama seçeneği ise artan fiyat seçeneğinin tam tersidir. Bu seçeneğe tıkladığınızda en pahalı ürünler karşınıza çıkacaktır ve siz sayfayı aşağı doğru kaydırdığınızda ürünlerin fiyatları da düşmeye başlayacaktır.

Eğer bütçe sorununuz yok ise ve satın almayı düşündüğünüz kıyafet modelinin hem iyi bir marka olmasını hem de birçok açıdan dayanıklı olmasını amaçlıyorsanız bu sıralama seçeneğinin sizin için ideal olacağını söyleyebilmem mümkündür.

4. Bedenim 


“Bedenim” butonuna tıklayarak, sadece sizin bedeninize uygun kıyafet seçeneklerinin karşınıza çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Bu özelliği kullanabilmeniz için ise öncelikli olarak bedeninizi belirtmiş olmanız gerekiyor. Karşınıza çıkacak minik ekranda bu işlemi kolayca yapabilirsiniz.

Sonrasında siz bu uygulamaya her girdiğinizde ve her kıyafet modelleri araştırdığınızda, size uygun bedene sahip modellerin listenebilmesi için tek yapmanız gereken şey bedenim butonuna tıklamaktır.

5. Markalarım 


Markalarım özelliği sayesinde favori markalarınızı uygulamaya kaydedebilirsiniz.

Markalarım butonuna tıklayarak, favori kıyafet markalarınızı tercih ettikten sonra ana ekrana döndüğünüzde artık markalarım butonuna tıklayarak, kolayca o marka kıyafetlerin listelenmesini sağlayabilirsiniz.

Özellikle de belirli marka kıyafetler giymek konusunda takıntılı iseniz bu özelliğin sizin için çok kullanışlı bir özellik olacağından eminim.

6. Ücretsiz Kargo Butonu


Ücretsiz Kargo butonuna tıkladığınızda ise kargo fiyatı satıcıya ait olan kıyafetler karşınıza çıkacaktır.

Bu kıyafet modellerinden birisini satın aldığınızda, o kıyafetin fiyatına ek olarak kargo ücreti ödemezsiniz.

Çünkü o kıyafetin satıcısı, kargo ücretini kendisi ödemeyi tercih etmiştir. Bu nedenle kargo ücreti ayrıca sizden alınmaz.

Bu türden kıyafetler için tek yapmanız gereken şey, belirlenmiş olan satış fiyatını ödemenizdir. Ardından kargolama süreci satıcı tarafından gerçekleştirilir ve 2-3 iş günü içerisinde satın aldığınız kıyafet size ulaştırılmış olur.

7. Arama Alarmı


Sağ üst köşedeki çan simgesine tıkladığınızda karşınıza çıkacak bir diğer özellik arama alarmı özelliğidir.

Bu özellik sayesinde belirli bir özelliğe sahip kıyafet satılığa çıkarıldığında size bildirim gelmesini sağlayabilirsiniz.

8. Kategoriler


Alt menü kısmında görebileceğiniz kategoriler seçeneğine tıkladığınızda, karşınıza bir çok farklı kıyafet kategorileri çıkacaktır.

Başlıca kategoriler;

Üst Giyim : Bu kategori altında bel hizasının üst kısmına giyilebilen kıyafetler bulunmaktadır.

Nedir bu kıyafetler; t-shirt, kazak, bluz, ceket, tunik, hırka, bustiyer gibi

Alt Giyim : Bu kategori altında ise bel hizasının altında giyilen kıyafetler vardır.

Nedir bu kıyafetler ; pantolon, etek, tayt, tulum, şort gibi

Elbise : Bu kategoride ise genellikle bel altı ve bel üstü kısımlar da dahil olan kıyafet modelleri yani elbiseler bulunur.

Farklı elbise modelleri var. Bu modellerden birkaçı; gece elbisesi, günlük elbise, kısa elbise, uzun elbise, ofis elbisesi, düğün elbisesi, nişan elbisesi gibi sıralandırılabilir

Dış Giyim : Bu kategori daha çok üst giyim türünden kıyafetlerin de üstüne giyinen kıyafetlerin bulunduğu kategoridir.

Mont, pardesu, kaban, kot ceket, yağmurluk gibi daha çok sonbahar aylarında tercih edilen kıyafetler bu kategorideki kıyafetlerin başında gelmektedir.

Çanta : Bu kategori altında çanta modelleri bulabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi çanta modelleri de tıpkı kıyafet modelleri gibi kendi içerisinde türlerine ayrılmaktadır.

Çantalar, kadınlar tarafından en çok kullanılan eşyalardan birisi olup, kimi zaman bir aksesuar kimi zaman ise kombin tamamlayıcı olarak da tanımlanmaktadır.

Çanta modelleri aynı zamanda işlevsellikleri ile de ön plana çıkmaktadırlar. Kolay bir şekilde özel eşyaların taşınabilmesine imkan sağlıyor olması öneml bir işlevselliktir.

Bu bağlamda çanta modelleri; tasarımları, boyutları, işlevsellikleri gibi kriterler doğrultusunda farklı kategorilerde ele alınmaktadır.

Başlıca çanta çeşitleri; sırt çantası, el çantası, kol çantası, cüzdan, plaj çantası gibi sıralandırılabilir.

Kısacası çanta modelleri arasında iş, gündelik hayat, okul ya da daha farklı ortamlar için tercih edebileceğiniz birçok farklı model bulunmaktadır.

Ayakkabı : Bu kategori altında birçok ayakkabı modeli bulunmaktadır.

Birbirinden şık özel gece ayakkabı modelleri bulabileceğiniz gibi gündelik hayatta yürüyüş yapmak, daha hızlı ve performanslı bir şekilde hızlı, orta derece yürüyüş yapmak, koşu yapmak için özel ayakkabı modelleri de bulabilirsiniz.

Bir kadın için gerekli olabilecek tüm farklı ayakkabı modelleri bu kategori altında bulunmaktadır.

İş ortamında kıyafetinizi tamamlayacak son derece şık ayakkabı modellerinin yanısıra, gündelik hayatta rahat bir şekilde kullanabileceğiniz modeller de bulunmaktadır.

Ayrıca babet, terlik gibi özellikle de yaz aylarında ihtiyaç duyulan modellerin de yine bu kategori altında bulunduğunu söylemeliyim.

Aksesuar : Bir kombini tamamlamanın en iyi yöntemi, o kombine uygun aksesuarlar tercih etmektir.

Aksesuar kategorisi altında bulabileceğiniz o kadar çok parça eşya var ki, hangi birisini satın alacağınız konusunda kararsızlık bile yaşayabilirsiniz.

Ancak genel olarak şunu fark edeceksiniz ki aslında bir kıyafet modeli ile uyumlu olabilecek bir şekilde bir aksesuar araştırması yaptığınızda, o kıyafet modeli için onlarca ve belki de yüzlerce uygun aksesuarlar bulabileceksiniz.

Aksesuarlar kategorisi altında bulabileceğiniz başlıca aksesuar çeşitleri; bileklik, eşarp, gözlükler, saç aksesuarları, kemer, çorap, şapka, bere, eldiven gibi birçok model seçeneği bulabilirsiniz.

Bu aksesuar seçenekleri arasında özellikle de gözlük kullanımının son zamanlarda son derece yaygın olduğuna dikkat çekmek isterim.

Siz de kendi kıyafetlerinizi ve özel günlerinizi dikkate alarak, kendiniz için en uygun aksesuar seçenekleri tercih edebilirsiniz.

Takı : Tıpkı aksesuar kategorisinde birçok çeşit olduğu gibi takı kategorisinde de oldukça fazla çeşit söz konusudur.

Takılar da tıpkı aksesuar modelleri gibi düşünebilir. Her bir kıyafeti tamamlamakta oldukça başarılıdırlar.

Bu bağlamda şıklığınıza şıklık katacak kolye modellerinden, sizi daha alımlı ve etkileyici gösterecek bilezik, küpe gibi takı modellerini de bulabilirsiniz.

Belki de sadece özel günlerde giymek istediğiniz özel takı modellerini de bulabilirsiniz.

Küpe, saat, bileklik, broş, takı seti ve çok daha fazlası bu kategoride.

Plaj Giyim : Plaj ortamında kendinizi daha rahat hissedebileceğiniz bikini, mayo bu kategoride bulabilirsiniz.

Ev Giyim :Ev ortamında takılabileceğiniz kıyafet modelleri.

Anne Çocuk : Takım halinde satılan kıyafetler bu kategoridedir.

9. Ürün Ekle Özelliği


Alt menüde görebileceğiniz “Ürün Ekle” butonuna tıkladığınızda, satmak istediğiniz bir kıyafetiniz varsa fotoğrafını çekip satma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Ürün ekle butonuna tıkladıktan sonra Dolap uygulaması sizden kamera çekimi için izin isteyecektir. “İZİN VER” butonna tıklayarak izin vermelisiniz.

İzin verdikten sonra akıllı telefonunuzun arka kamerası otomatik olarak açılacaktır. Siz de telefonunuzun kamerasını satmak istediğiniz kıyafetinizi yönlendirip, en iyi ışık açısı ile çekim işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kıyafeti önce tam karşıdan, sonra farklı açılardan, olabildiğince net bir şekilde çekmeniz önerilir. Zaten dolap uygulaması sizlere iyi bir fotoğraf çekme konusunda temel ipuçlarını vermektedir.

Dolap uygulamasının belirtmiş olduğu ipuçlarını dikkate aldığınızda kıyafet fotoğrafı çekme işlemini başarılı bir şekilde tamamlayacağınıza inanıyorum.

Ayrıca daha önce çekilmiş olan bir fotoğraf varsa, dilerseniz galeri simgesine tıklayarak o fotoğrafı seçebilirsiniz.

Ancak daha önceki bir fotoğrafı seçseniz bile yeniden o kıyafetin fotoğrafını çekmenizi tavsiye ederim.

Bu sayede o kıyafeti almayı düşünen kişi, kıyafetin son halini güncel bir şekilde görmüş olur ve satın almaya bu şekilde karar verir.

Ayrıca illa ki ön kameradan çekim yapmak zorunda da değilsiniz. Kamera çevirme simgesine tıklayarak, telefonunuzun önünde bulunan kameradan da çekim yapabilirsiniz ki bu kameraya sefie kamerası denilmektedir.

10. Bildirimler


Alt menüde göreceğiniz Bildirimler butonuna tıklayarak; kıyafet beğenme, satın alma, size gelen mesaj, kargo işlemleri, alım satım işlemleri, parasal işlemler ve diğer tüm işlemler ile ilgili bildirimleri görebilirsiniz.

Eğer bu uygulamaya yeni üye olduysanız muhtemelen bildirimler kısmı boştur.

Ama mesela siz dolabınızı bir ürün yüklediğinizde birisi o ürününüz için bir teklif vermişse ya da o ürünü satın almışsa size anında bildirim gelecektir. Bu sayede gelen bildirime tıklayarak kolayca işlem yapabilirsiniz.

11. Hesabım


Hesabım butonuna tıkladığınızda ise Dolap uygulamasındaki hesabınız ile ilgili tüm seçenekleri bulabiliyorsunuz.

Nedir bu seçenekler;

Dolabım : Bu seçeneğe tıkladığınızda, Dolap uygulaması üzerindeki hesabınızda satışa çıkarttığınız kıyafet modellerini görürsünüz. Dilerseniz o kıyafetleri silersiniz ya da yeni kıyafetler de ekleyebilirsiniz.

Ayrıca dolabım seçeneğine tıkladığınızda doğrudan dolap sayfanıza yönlendirilirsiniz.

Dolap sayfanızda sağ üst köşede üç noktaya tıkladığınızda ise “paylaş” seçeneği ile sosyal medyada, whatsapp ya da facebookta insanların sizin dolabınıza gelebilmesi için link paylaşabilirsiniz.

Profili düzenlene seçeneğine tıklayarak, profiliniz ile ilgili bilgileri güncelleyebilirsiniz.

Tatil modu seçeneğine tıklayarak, uygulamayı bir süre kullanamayacağınızı ve bu yüzden dolayı da gelen bildirimlere vs. bakamayacağınızı ifade etmiş olursunuz.

Tatil modu özellikle de Dolap hesabı kapatma silme seçeneği araştıranlar için iyi bir alternatif seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Özellikle de bir süre veya uzun bir süre boyunca bu uygulamaya giriş yapmayı düşünmüyorsanız, tatil modu seçeneğini aktif etmenizi öneririm.

Satış Asistanı seçeneğine tıkladığınızda ise satma işlemini adım adım gerçekleştirmenize imkan sağlayan, bir çeşit sanal rehber size eşlik ediyor.

Eğer dolap uygulamasında satmak istediğiniz bir kıyafet var ancak bu uygulamanın arayüzünü tam olarak çözebilmiş değilseniz, satış asistanını kullanarak adım adım ikinci el kıyafet satışı yapmak işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Hesabım seçeneğine baktığımızda aslında genel olarak dolap hesabımız ile ilgili tüm seçenekleri görebilmekteyiz.

Eğer uzun vadede dolap uygulaması nasıl kullanılır tam olarak bunu çözmek ve evden para kazanmak istiyorsanız benim size tavsiyem bu uygulamayı kullanmanızdır.

Çünkü siz kullandıkça alışmaya başlayacaksınız. Adım adım kıyafetinizi satma işlemini gerçekleştirdikten sonra artık ikinci, üçüncü kıyafetleri satmak sizin için hiç de zor olmayacaktır.

Güvenilir altyapısı sayesinde hem alıcılar hem de satıcılar için en iyi ikinci el kyafet satış uıygulamalarından birisi olan dolap uygulaması sayesinde para kazanmak oldukça kolaydır.

Sizlere daha önce vermiş olduğum taktikleri dikkate alırsanız, bu uygulama üzerinden uzun vadede ciddi bir gelir elde etmeyi başarabilirsiniz.

Özellikle de evden para kazanmak isteyenler için ikinci el kıyafet pazarı son derece iyi bir sektördür ve dolap uygulaması bu sektörün en iyilerinden birisidir.

Üye olmak ücretsizdir.

0 comments:

Yorum Gönder

Siz de yorum yaparak, konuya katkıda bulunabilir ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.