17 Mar 2020

İkinci el abiye alan yerler

İkinci el abiye alan yerleri birkaç başlık altında ele alabiliriz. Kullandığınız abiyeniz, şu an hala giyilebilir durumdaysa, satarak para kazanabilirsiniz.

ikinci el abiye alan yerler

Peki nerede satabilirsiniz?

1. Facebook sayfalarında, gruplarında satmak


İkinci el kıyafet alan bazı facebook grupları ve sayfalar var. Bu sayfalara, gruplara giderek abiyenizi satabilirsiniz.

İstanbul - İkinci el kıyafet alım - satım facebook grupları için buraya tıklayın

Ankara - İkinci el kıyafet alım - satım facebook grupları için buraya tıklayın

İzmir - İkinci el kıyafet alım - satım facebook grupları için buraya tıklayın



Bu tarz facebook grupları ve sayfaları genellikle bir kişi ya da bir firmaya bağlı olarak yönetiliyor. Bazı ikinci el kıyafet alım - satım firmaları, sizden kıyafetinizi olabildiğince uygun fiyata almayı amaçlar. Çünkü o kıyafeti yüksek fiyata satıp para kazanmak isterler.

Ayrıca bazı gruplarda çok alakasız paylaşımlar olabiliyor ya da grup/sayfa sahibi hiç ilgilenmeyebiliyor.

Eğer facebook grupları, sayfaları ile uğraşmak istemiyorsanız ikinci el kıyafet satışı uygulamaları üzerinden abiyenizi satabilirsiniz.

Üstelik ikinci el kıyafet satış uygulamalarında sadece abiyenizi değil, gelinliğinizi, çantanızı, t-shirtünüzü ve hatta makyaj malzemelerinizi bile satabilirsiniz.

Bu yazının devamında en iyi ikinci el kıyafet satışı uygulamalarının üç tanesinden kısaca bahsedeceğim.

2. Dolap Uygulaması


Size tanıtmak istediğim ilk uygulama dolap uygulaması. Bu uygulama, diğer ikinci el kıyafet uygulamaları ile kıyasladığımızda, en çok kullanıcıya sahip olması ile ön plana çıkmaktadır.

Abiyenizi satmak için kullanabileceğiniz son derece pratik, keyifli ve kolay kullanabilir bir uygulamadır. 

Bu uygulamaya üye olmak çok kolay bir işlemdir. Birkaç dakikanızı ayırmanız yeterlidir. Üye olmak ücretsizdir.

Dolap uygulaması hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler için buraya tıklayın.

Bu uygulama son derece güvenilir bir alışveriş sistemine sahiptir ancak bunun bir karşılığı olarak da, satış yaptığınız her bir kıyafet başına %10 oranında komisyon kesilmektedir.

Bu sebepten dolayı, satacağınız kıyafeti, normalde belirlemiş olduğunuz fiyat değerinin %10 üzerinde bir fiyata satışa sunmanızı tavsiye ederim.

3. ModaCruz


ModaCruz da tıpkı Dolap uygulaması ile aynı kullanım mantığına sahiptir. Mesela; dolap uygulamasında hesap oluşturduğunuzda, aynı zamanda butiğinizi de oluşturmuş oluyorsunuz. Bu durum ModaCruz uygulaması için de geçerlidir.

Her ne kadar bu uygulamaların temel kullanım mantığı aynı olsa da, aralarında bazı farklılıklar vardır. En önemli farklılık ise ModaCruz uygulamasının %10 komisyon almıyor olmasıdır.

Ayrıca tasarım bakımından Instagrama da çok benzemektedir. Bu sayede hemen ısınıyorsunuz ve alışıyorsunuz, kolay kolay sıkılmıyorsunuz.

Instagramda bu tarz bir butik açıp, satış yapabilmeniz için çok fazla uğraşmanız gerekir ama ModaCruz uygulamasında ise kolayca butik açabiliyorsunuz. Üstelik binlerce kadın potansiyel müşteriniz var.

Eğer bir sorun yaşarsanız, anında iletişim kurabileceğiniz müşteri hizmetleri birimi de mevcut. Gerçi müşterileri hizmetleri birimi, sizlere bu sayfada bahsettiğim (Dolap, ModaCruz ve aşağıda bahsedeceğim Gardrops) tüm ikinci el kıyafet uygulamalarında mevcut.

Bunun dışında diğer genel özellikler;

- Üye olmak ücretsizdir ve üye olmak sadece birkaç dakikanızı alır.

- Abiyenizi satın alabilecek kadınlara direkt olarak ulaşacağınız için, abiyenizi çok daha kısa sürede satabilirsiniz.

- Abiyenizi sattığınız zaman kazandığınız para direkt olarak sizin hesabınıza aktarılacaktır. Yani komisyon kesintisi yok.

- Ücretsiz kargo ile abiyenizi gönderirsiniz.

- Özellikle de, özel günlerde kullanmak için şık bir abiye ya da nişanlık modeli arayan kadınlar bu uygulama üzerinden piyasanın daha altında satın almak istedikleri için abiyenizin daha kısa sürede satılacağından emin olabilirsiniz.

- Karşılıklı güvenli ödeme altyapısını sunduğu için, özellikle de diğer ikinci el abiye alan yerler ile kıyasladığımızda çok daha güvenli bir ortam olduğunu söyleyebiliriz.

Siz de şimdi modacruz uygulamasını indirebilir, birkaç dakika içerisinde hesap oluşturarak abiyenizi satabilirsiniz.

ModaCruz uygulaması hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın

4. Gardrops


İkinci el abiye alan yerler (daha doğrusu abiyenizi satabileceğiniz uygulamalar) arasında Gardrops uygulaması da bulunmaktadır.

Yukarıda bahsetmiş olduğum ilk iki uygulama ile Gardrops uygulaması aynı kullanım şekli ve işleyiş mantığına sahiptir.

Ancak en güzel yanlarından birisi Gardrops uygulamasının da tıpkı ModaCruz gibi, herhangi bir komisyon almıyor olmasıdır.

Yani siz diyelim ki abiyenizi 150 TL’ye sattınız. Satış yaptığınızda, kazanmış olduğunuz 150 TL hiç kesilmeden sizin hesabınıza yatırılmaktadır.

Oysa siz bu abiyeyi Dolap uygulamasından satsaydınız, 150 TL’nin %10 kadarı komisyon olarak kesilecekti.

Sizin hesabınıza yatırıldıktan sonra bu para miktarını banka hesabınıza 2-3 gün içerisinde çekiyorsunuz.

İkinci el kıyafet satış uygulamaları hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın

5. Butik İşletmeleri


Google ya da Facebook üzerinden araştırma yaparak bulabileceğiniz ikinci el abiye alan yerler sizin abiyenizi alabilirler.

Ancak bu tarz yerler, sizlerden olabilecek en uygun fiyata satın almak isterler.

Çünkü ticaret sektöründe döngünün sağlanabilmesi için kar elde edilmesi gerekir ve bu bağlamda işletmeler olabildiğince kar edebilmek için satışa sunduğunuz abiye modelinizi olabilecek en uygun fiyata satın alırlar.

Bazı butik işletmeleri kendilerince blog açıp, bu bloglar üzerinden sizin abiyenizi alabilmektedir.

Abiyemi satmak istiyorum diyenlere önerilerim


1. Bence kesinlikle kendiniz satmalısınız. Bunun için ModaCruz, Dolap, Gardrops gibi ikinci el kıyafet satış uygulamalarını kullanmalısınız.

Bu sayede hem daha kısa sürede satabilirsiniz hem de güvenilir ödeme altyapısı ile mağduriyet yaşamadan satış işlemini yapmış olursunuz.

2. Abiye modelinizin fotoğraflarını çok iyi çekmelisiniz.

Farklı açılardan çekin. Fotoğrafların görüntü kalitesi yüksek olsun ki, almayı düşünenler ayrıntıları inceleyebilsin.

3. Abiyenizi kaç liraya aldığınızı hesaba katın. Sonuçta siz bu kıyafeti sattığınızda, iyi bir para almak istiyorsunuzdur.

Eğer yapacağınız satıştan karlı çıkmak istiyorsanız, satın almış olduğunuz fiyatın altında bir fiyat değeri belirlemelisiniz.

Bu fiyat değerini yükseltecek kriterler var.

Bu kriterler şunlardır; abiyenizde bir kusur varsa fiyatı düşürür. Bu nedenle önce kusuru tamir etmelisiniz. Bu sayede satış fiyatını yükseltebilirsiniz.

Eğer abiyenizde kusur var ancak bu kusur tamir edilebilecek türden değilse, bu durumda satış yapma aşamasında fiyat belirlerken de bu kusuru dikkate alarak bir fiyat belirlemeli ve söz konusu kusur hakkında satın almayı düşünen kişileri bilgilendirmelisiniz.

Eğer abiyenizi çok az giydiyseniz ya da sadece 1-2 defa giydiyseniz, bunu mutlaka belirtin. Bu sayede satılma şansını daha fazla arttırmış olacaksınız.

0 comments:

Yorum Gönder

Siz de yorum yaparak, konuya katkıda bulunabilir ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.