19 Mar 2020

Dolap uygulaması nedir?

Dolap uygulaması nedir özellikle de abiye elbise online satış yapmak ve evden para kazanmak isteyenler bu uygulamanın ne olduğunu ve ne işe yaradığını soruyorlar. 

dolap uygulaması nedir

Dolap uygulaması kıyafet satışı yapabilmenize olanak sağlayan bir mobil uygulamadır.

Dolap uygulaması aynı zamanda kıyafet satışı yapan kişilerden kıyafet satın almanıza da olanak sağlar.

Yani bir nevi alıcı ve satıcıyı buluşturan bir kıyafet uygulaması diyebiliriz.

Bu uygulama özellikle de kadınlar tarafından kullanılmaktadır.

Kadınlar, bu uygulama sayesinde gündelik hayatta, iş ortamında, okul ortamında ve her türlü ortamda giyebilecekleri kıyafetleri bulabiliyorlar.

Dolap uygulamasının en önemli özelliği ise ciddi bir ikinci el kıyafet satışı ortamı sunuyor olmasıdır.

Bu ortamda temiz ve kaliteli kıyafetleri, piyasa fiyatının çok daha altında bir değere satın alabilmeniz mümkün olmaktadır.

Çok basit bir örnek ile şu an satışta olan bir bluzun aynı renk ve modelini, dolap uygulamasında en az %20 indirimle bulabilmeniz mümkün olmaktadır.

İnsanlar hayatlarında sadece bir defa giydikleri kıyafetleri tertemiz, kusursuz bir şekilde bu uygulama üzerinden satışa sunuyorlar.

Herkesin, bir defa giyip kenara attığı bazı kıyafetleri vardır. Eğer sizin de bu tarz kıyafetleriniz varsa, siz de dolap uygulaması üzerinden abiye elbise online satış yapabileceğiniz gibi; aksesuar, takı, günlük elbise, mont, ayakkabı gibi aklınıza gelebilecek diğer tüm kıyafet, takı ve aksesuar çeşitlerini de satabilmeniz mümkündür.

Dolap uygulaması üzerinde oldukça az kullanılmış birçok kıyafeti piyasa fiyatının çok daha altında satın almak, özellikle de bütçenizi çok dengeli bir şekilde kullanmak isteyenler için iyi bir imkandır.

Dolap uygulaması aynı zamanda kıyafet satmak isteyenlerin bedava butik açma işlemini gerçekleştilebilecekleri bir ortamdır.

Bildiğiniz gibi butik açmak için en çok tercih edilen yöntemlerden birisi instagram butiği açma işlemidir.

Eğer internet üzerinden kıyafet satışı yapmak ve böylece evden para kazanmak istiyorsanız butik açmak sizin için oldukça önemlidir.

Butik açmak için hangi ortamı tercih edeceğiniz önemlidir.

Daha önce butik açmak konularına değinmiştim ve şimdi özet geçmem gerekirse; butik açmak ve bu şekilde kıyafet satışı yapmak isteyenler için Instagram oldukça iyi bir ortamdır ancak eğer amacınız ikinci el kıyafet satışı yapmak ise bu durumda Dolap uygulamasında butik açmanız çok daha mantıklı olacaktır.

Çünkü Dolap uygulaması sayesinde kıyafet satın almak isteyen kişilerle çok daha kolay bir şekilde etkileşim kurarsınız.

Normalde Instagram üzerinden ikinci el kıyafet satışı yapmaya kalktığınızda, bu durum pek çok açıdan sıkıntı oluşturur.

En başında, karşınızdaki kişinin size güveniyor olması gerekir. Halbuki siz bireysel bir satıcı olduğunuzdan, güven vermeniz de çok zordur.

Bu nedenle Instagram ortamında satış yapmak, sadece sıfırdan stoklu kıyafet satışı yapacaklar için iyi bir yöntemdir.

Çünkü sıfırdan stoklu kıyafet satışı için şahıs şirketi kurulumu gereklidir ve şahıs şirketi kurulumunu gerçekleştirdiğinizde artık insanların size güvenip, alışveriş yapması da mümkün olacaktır.

Öte yandan söz konusu ikinci el kıyafet satışı olduğunda ise yapmanız gereken şey dolap uygulaması üzerinde bir hesap oluşturmak ve oluşturduğunuz bu hesap üzerinden satış yapmaktır.

İkinci el kıyafet satışı yaparken eğer aylık asgari ücret düzeyinde gelir elde etmezseniz, vergi durumu ile ilgili de sorunlar yaşamazsınız.

Sonuç olarak dolap uygulaması özellikle de bu açıdan düşünüldüğünde evden para kazanmak ya da mevcut bir işiniz varsa da, bu işinizi aksatmadan ek gelir elde etmek için oldukça faydalı bir uygulamadır.

Dolap uygulaması ile ilgili olarak göz önünde bulundurulması gereken bir diğer önemli detay ise bu uygulamanın hem alıcı hem de satıcı için tüm alışveriş sürecinni güvenli bir şekilde sürdürüyor olduğudur.

Örneğin siz dolap uygulamasında bir kıyafet sattığınızda, satmış olduğunuz kıyafet için alıcının ödemiş olduğu para miktarı dolap uygulamasının hesabına yansır.

Siz kıyafeti kargolayıp, alıcıya gönderirsiniz ve kıyafet 2-3 gün içerisinde alıcıya ulaşmış olur.

Alıcı kıyafeti kontrol eder ve tam olarak istediği gibiyse, satışa onay verir.

Satışa onay verdiğinde, dolap uygulamasının havuz hesabına düşen para miktarı doğrudan sizin dolap uygulamasındaki butik hesabınıza yansır.

Bu şekilde siz satışlar yaparak, dolap uygulamasındaki hesabınızdaki parayı biriktirebilirsiniz ve dilediğiniz an bu birikmiş parayı çekme talebinde bulunabilirsiniz.

Para çekme işlemini gerçekleştirebilmeniz için size ait olan banka hesabınızn olması gerekir. Eğer henüz bir banka hesabınız yoksa herhangi bir bankaya giderek hesap açtırmak oldukça kolay bir işlemdir.

Banka hesabı açtırdıktan sonra yapmanız gereken tek şey, banka hesap bilgilerinizi dolap uygulamasına girmek olacaktır.

Dolap uygulamasına banka hesap bilgilerinizi sadece bir defa girmeniz yeterli olacaktır. Ardından dilediğiniz zaman hesabınızda dilediğiniz kadar para miktarını çekebileceksiniz.

Mesela yaptığınız abiye elbise online satış işlemi sonucunda 500 TL gibi bir para miktarı birikmişse, bu para miktarının hepsini çekebileceğiniz gibi sadece 200 TL’sini de çekebilirsiniz.

Kısacası; yaptığınız satışlardan elde ettiğiniz para miktarının tamamını ya da bir kısmını çekmek tamamen sizin tercihinize kalmıştır.

Dolap uygulamasının sunmuş olduğu avantajları dikkate aldığımızda hem alıcı hem de satıcı açısından, diğer birçok satış uygulamasına kıyasla birçok imkan sunuyor olduğunu görebiliriz.

Buna göre;

alıcılar açısından;

- Güvenilir bir ortamda alışveriş yapıyor olmak.

- Ödeme yapıldığında, ödenen para miktarının güvende olduğundan emin olmak.

- Eğer satın aldığı kıyafetin, satış esnasında ifade edildiği gibi olmaması durumunda iade edebiliyor olmak.

- Gelişmiş arama motoru, filtreleme ve sıralandırma gibi özellikler sayesinde ne tür bir kıyafet aradıklarını çok daha kısa bir sürede bulabiliyorlar.

- Alıcılar bu uygulama sayesinde piyasada normalde pahalıya satılan kıyafetleri, neredeyse çok az kullanılmış ve hatta hiç kullanılmamış bir şekilde uygun fiyata satın alabiliyorlar.

- Alıcılar eğer satın alma işlemi ile ilgili bir sorun yaşarlarsa, yaşadıkları bu sorun ile ilgili kısa bir sürede çözüm bulabiliyorlar. Çünkü dolap uygulamasının müşteri hizmetleri altyapısı oldukça başarılı bir şekilde çalışmaktadır.

satıcılar açısından;

- Kolayca, ücretsiz butik açmak mümkün

- Uzun vadede evden para kazanmak mümkün

- Hedef kitleye doğrudan ulaşılabildiği için çok daha kısa sürede satış yapabilmek mümkün

- Daimi müşteri bulabilmek mümkün

- Satış esnasında karşılaştığınız bir sorun olduğu zaman anında destek alabiliyorsunuz. Nitekim dolap uygulamasının oldukça güçlü bir müşteri hizmetleri altyapısı var.

- Normalde dolap uygulaması olmadığında, doğrudan satıcı olarak tüm satış süreci ile ilgilenmek durumunda kalırdınız ancak dolap uygulaması sayesinde birçok sorumluluktan kurtulmuş oluyorsunuz ve müşterilere de çok daha kolay bir şekilde ulaşmış oluyorsunuz.

Bu mobil uygulamayı akıllı telefonunuza indirirsiniz ve sonra üye olursunuz.

Üye olmak ücretsizdir. Üye olmak kolaydır. Çünkü Facebook üzerinden üye olma seçeneği mevcut.

Yani yapmanız gereken tek şey, Dolap uygulamasını indirip, yükledikten sonra karşınıza çıkacak olan Facebook ile üye ol butonuna tıklamaktır.

Bu butona tıkladığınızda üyelik işlemini tamamlamış olacaksınız.

Dolap uygulamasında satış yapmaya başlamak için ise ana ekrada bulunan ürün ekle butonuna tıklamak yeterli olmaktadır.

Dolap uygulaması nasıl kullanılır, özellikleri nelerdir buraya tıklayarak bulabilirsiniz.

0 comments:

Yorum Gönder

Siz de yorum yaparak, konuya katkıda bulunabilir ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.