20 Ara 2020

Dolap uygulaması açılmıyor [Çözüm]

Dolap uygulaması açılmıyorsa bunun birkaç sebebi olabilir.

dolap uygulaması açılmıyor

1. Sürüm güncel olmayabilir


Mobil uygulamalar sürekli güncellenirler. Bu sayede daha kullanışlı olurlar ve daha fazla yeni özellikleri size sunarlar.

Eğer kullanmakta olduğunuz dolap uygulaması güncel değilse, bu yüzden dolayı açılmıyor olabilir.

Dolap uygulamasını güncelleme işini telefon genellikle kendisi yapar ama bazen; telefonda yeterli hafıza olmaması, internet bağlantısının mobil veri olması gibi sebeplerden dolayı güncellemeler otomatik olarak yapılmaz.

Eğer uzun süredir wifi ye bağlanmıyorsanız ya da telefonunuzun hafızasında boş yer yoksa ya da çok azsa, bu gibi sebeplerden dolayı dolap uygulaması güncellenmemiş olabilir.

Dolap uygulaması nasıl güncellenir?

- Telefonunuzla bir wifi (kablosuz ağ) bağlanın. Sonrasında telefonunuzun bildirim kısmında “güncellenmesi gereken uygulamalar var” şeklinde bir uyarı bildirimi alacaksınız.

Size gelen güncelleme uyarı bildirimine tıklayıp, güncellemelere onay vermelisiniz. Bunu yaptıktan sonra hem dolap uygulaması hem de telefonunuzda diğer eski kalmış uygulamalar da birkaç dakika içerisinde güncellenmiş olacaktır.

Eğer; wi-fi yani kablosuz internet ağına bağlandığınız halde, telefonunuzda uygulama güncelleme bildirimi çıkmıyorsa, bu durumda Google Play uygulamasına tıklayıp güncellemeyi siz kendiniz yapabilirsiniz.

Eğer siz kendiniz güncelleme yapacaksanız, bunu yapmanın en kolay yöntemlerinden birisi, Google Play simgesine tıklayıp, arama kutucuğuna “dolap uygulaması” yazıp arayın.

Dolap uygulamasını bulduğunuzda, eğer telefonunuzda yüklü ama güncel değilse “güncelleştir” şeklinde bir yeşil buton göreceksiniz. O butona tıklayarak güncelleştirebilirsiniz.

Eğer “güncelleştir” şeklinde bir buton yoksa “aç” yazıyorsa bu durumda uygulamanız zaten günceldir.

Telefonun hafızası nasıl temizlenir?

Eğer telefonunuzun hafızasında yeteri kadar boş yer yoksa dolap uygulaması bu yüzden güncellenmiyor olabilir. 

Bu sorunu çözmenin farklı yöntemleri var.

- Kullanmadığınız başka bir uygulamayı kaldırabilirsiniz.
- Temizlik uygulaması kullanarak gereksiz sistem dosyalarını silebilirsiniz.
- Telefonunuzda uzun ve yüksek çözünürlükte videolar varsa bu videoları silebilir ya da laptopa, USB belleğe aktarabilirsiniz.

Yukarıdaki çözüm yöntemleri “geçici” niteliktedir. Eğer daha kalıcı ve iyi bir çözüm istiyorsanız hafızası yüksek bir telefon almalısınız.

Size tavsiyem; satın alacağınız telefonun en az 128 GB hafızası olsun. Bu sayede bu tarz “yetersiz depolama alanı” sorunları yaşamazsınız.

2. İnternetinizde sorun olabilir


Eğer internet bağlantınızda sorun varsa, bu yüzden dolayı dolap uygulaması açılmıyor olabilir. 

İnternetinizde bir sorun olup, olmadığını anlamak için üst kısımda bildirimler bakın.

Şunları kontrol edin;

- Kablosuz ağ kullanıyorsanız, kablosuz ağ simgesi aktif mi? 

Eğer değilse; mesafenin uzak olması, modemde bir sorun olması, modeme giden kablonun zarar görmüş olması, belediye çalışması gibi birçok farklı sebepten dolayı bağlantınız kesilmiştir.

- Mobil veri kullanıyorsanız, mobil veri simgesi açık mı kontrol edin. Eğer açıksa, aktif mi kontrol edin. Eğer açık ve aktifse ve yine de dolap uygulaması açılmıyor ise bu durumda internet paketinizin ya da hakkınızın olup, olmadığından emin olmalısınız.

Bunu anlamanın en basit yöntemi ise youtube uygulamasını açıp, herhangi bir videoyu izlemeye çalışın. Eğer sorunsuz bir şekilde video izleyebiliyorsanız, internet bağlantınızda herhangi bir sorun yoktur.

3. Uygulamada sorun vardır


Belki de sizin telefonunuzda ya da internet bağlantınızda herhangi bir sorun yoktur ama sorunun kaynağı uygulamanın kendisi olabilir.

Bazen; bakım çalışmaları ya da farklı teknik durumlar nedeniyle mobil uygulamalar açılmayabiliyor. Bu durumda bekleyip, bir süre sonra tekrar denemenizi öneririm.

Bu durum genellikle birkaç saat sürer. Eğer 1 gün geçmesine rağmen hala sorun yaşıyorsanız, sorun büyük ihtimalle sizin telefonunuz ya da internet bağlantınız ile alakalıdır.

4. Banlanmış (engellenmiş) olabilirsiniz


Dolap uygulaması kurallarına aykırı bir eşyayı satmaya çalıştıysanız, büyük ihtimalle hesabınız kapanmıştır. Bu yüzden dolayı giremiyor olabilirsiniz.

Ama engellenme durumunda size bir uyarı mutlaka gelmiştir. Mesela üye olurken kullanmış olduğunuz mail adresi varsa, bu mail adresine dolap uygulamasından bir mail gelmiş mi kontrol edebilirsiniz.

5. Uyarı yazısı çıkıyor mu?


Dolap uygulamasını açmaya çalıştığınızda bir uyarı yazısı çıkıyor mu? Eğer bir uyarı yazısı karşınıza çıkıyorsa bu yazıda ne yazdığını aşağıdaki yorum kısmına yazarsanız, sorunun çözümü konusunda sizlere yardımcı olabilirim.

4 yorum:

  1. Merhabalar, dolap uygulamasına girdiğimde İnternetinizde problem olabilir diyerek uygulama açılmıyor. Kontrol ettim herşey yolunda kotam var herşeyim var ama dolap açılmıyor. Kargolanacaktır satışı vardı ayıp olacak destek lütfen 🙏

    YanıtlaSil
  2. Internetle ilgili bir sorun diyor giremiyorum uygulamaya ama İnternetim le ilgili hiç bir sorunum yok durup dururken oldu bildirimler geliyor fakat ben uygulamaya giremiyorum ekranda internetle ilgili bir sorun yazıyor surekli

    YanıtlaSil
  3. Dolap güncelleme istiyor güncelleme olmyo yeterli alan yok yazıyor ama bildirimler geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonunuzda yeterli alan yok. Kullanmadığınız bir uygulamayı kaldırabilirsiniz ya da video varsa silebilirsiniz. Telefonunuzda yeterli hafıza olmadığı için güncelleme yapılamıyor.

      Sil

Siz de yorum yaparak, konuya katkıda bulunabilir ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.