31 Ara 2020

Dolap uygulaması kargo nasıl yapılır

Dolap uygulaması kargo nasıl yapılır aslında kargo aşaması son derece önemli bir aşamadır. Çünkü alıcıyı memnun edebilmeniz gerekir ve bunun için de doğru bir kargolama işlemi çok önemlidir.

Kargo işlemi öncelikli olarak alıcının bir kıyafeti satın alması ile başlar. Yani kargolama yapabilmeniz için önce Dolap uygulamasındaki butiğinizde ikinci el kıyafet ya da bir ürün satıyor olmanız gerekir.

Birisi sizden bir kıyafeti ya da ürünü satın aldığında, size bir mesaj gönderilecektir. Dolap uygulamasından bildirim şeklinde bu mesaj gelecektir.

Mesajda satılan kıyafetin ne olduğunu ve kargo kodunu görebilirsiniz.

Bu aşamada kargo hazırlama sürecine geçiyorsunuz. Kargoyu olabildiğince kısa sürede hazırlayıp, kargoya vermeniz ve sonrasında kargo firmasının size vereceği kargo takip numarasını alıcıya iletmeniz gerekiyor.

dolap uygulaması kargo nasıl yapılır

Dolap uygulaması kargo nasıl yapılır adım adım ele alalım.

1. Satış yapın

Önce satış yapmış olmanız gerekiyor. Satış yapıldıktan sonra bildirime bakın. Bildirimde hangi kıyafetin satıldığını göreceksiniz.

2. Kıyafeti hazırlayın

Kıyafeti temiz bir paket kağıdına, düzgünce katlayarak paketleyin.

3. Kargo kodunu not alın

Kıyafeti paketledikten sonra, sıra bu paketi kargo firmasına götürmeye geldi ama bunu yapmadan önce kargo kodunu not almalısınız.

“Sattıklarım” panelinde, satış yaptığınız kıyafeti ve kargo kodunu görebilirsiniz. Kargo kodunu not alın ya da telefonunuza bir şekilde kaydedin.

Kargo kodunu, kargo firmasındaki görevliye verecekisiniz. Bu şekilde görevli kargonun kimden, kime gönderildiğini ayrıntılı bir şekilde görüntüleyebilecektir.

4. Kargo firmasına gidin

Dolap uygulamasının anlaşmalı olduğu kargo firmaları; Sürat, Yurtiçi, PTT ve MNG kargolardır. Bu firmalardan birisine giderek, kargo göndermek istediğinizi ve kodunuzun olduğunu söyleyin.

Görevli sizden kodu isteyecektir. Kodu verdikten sonra tüm bilgileri görecektir. Sizden kargonuzu alacaktır.

Dolap uygulaması kargo nasıl yapılır işte tüm adımlar bu kadar basit bir şekildedir. Eğer takıldığınız bir yer olursa, aşağıdaki yorum kısmından sorularınızı sorabilirsiniz.

5. Kargo takip numarası

Kargo gönderimini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra firma sizlere kargo takip no verecektir ki bu numara büyük ihtimalle sizin telefonunuza da gönderilecektir.

Kargo takip no ayrıca gönderim yaptığınızda, size verilen makbuz üzerinde de yazmaktadır. Satıcı olarak yapmanız gereken tek şey, bu numarayı panele girerek, kargo gönderdiğinize onay vermektir.

Ardından kargonun alıcıya ulaşması süreci başlayacaktır. Bu 4 iş günü gerektiren bir süreçtir. Bu süreçte kargonun alıcıya ulaşması ve alıcının kargoya onay vermesi beklenemlidir. 

Alıcı, kargoyu teslim alıp, sistem üzerinde onay verdiğinde ise ödeme yapmış olduğu para tutarı dolap uygulamasının havuzundan sizin hesabınıza yansıyacaktır.

Daha sonrasında ise bu para miktarını banka hesabınıza çekebilirsiniz.

2 yorum:

  1. El emeği ürünleri izinde satabilirmiyiz

    YanıtlaSil
  2. El emeği ürünlerimizide satabilirmiyiz

    YanıtlaSil

Siz de yorum yaparak, konuya katkıda bulunabilir ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.