31 Ara 2020

Dolap uygulaması kargo kodu

Dolap uygulaması kargo kodu hem alıcıyı hem de satıcıyı ilgilendiren bir koddur. 

Satıcı için kargo kodunun önemi

Alıcı, bir ürünü satın aldığında, satıcıya o ürünün satılmış olduğuna dair bir bildirim gider. Bu bildirimde aynı zamanda kargo kodu da görülebilir.

Kargo kodunu görmenin bir diğer yöntemi de “sattıklarım” paneline bakmaktır. Kargo kodu, kargo gönderimi esnasında gerekli bir koddur.

Dolap uygulamasının anlaşmalı olduğu kargo firmalarından birisine giderek, kargolamış olduğunuz ürünü verdiğinizde aynı zamanda kargo kodunu da vermeniz gerekir.

Kargo kodu sayesinde, kargo personeli gönderici ve alıcı bilgilerine ulaşacaktır. Kargo görevlisinin kullanmış olduğu bilgisayarda bir panel var. Bu panele kodu girdiği zaman, tüm bilgiler otomatikman çıkacaktır.

Kargo kodu, eşsiz bir koddur. Başka bir kod ile karıştırılmaz ve her bir ürün için farklı belirlenmiş bir koddur. Bu sebepten dolayı, bir satış için belirlenmiş olan kodu aynı zamanda başka bir satış için kullanamazsınız.

Yaptığınız her bir satış için dolap uygulaması size bir kod verir. Bu kodlar, her bir satış için farklı farklı şekillerdedir. Bu sebepten dolayı, kodları birbirine karıştırmamalısınız.

Eğer aynı anda birden fazla satış yaptıysanız ve kargoya vermek istiyorsanız bu durumda kargodaki görevliye, göndereceğiniz kargonun farklı kişilere gideceğini söylemelisiniz ve her bir kıyafet için belirlenmiş kodu kullanmalısınız.

Hangi kıyafet için hangi dolap uygulaması kargo kodu belirlemiş olduğuna dikkat edin. Aksi halde yalnış bir gönderim yapabilirsiniz.

Gönderm yaptıktan sonra ise kargo takip numarası size verilecektir. Kargo takip numarası, alıcıya ulaştırmanız gereken bir koddur.

Kargo takip numarası sayesinde gönderdiğiniz kargonun nerede olduğunu kontrol edebilirsiniz. Aynı kontrolü alıcı da yapabilir.

Alıcıya kargo takip numarasını ulaştırmak için dolap uygulamasında panele girmeniz gerekir. Bu sayede gönderim onayı da vermiş olursunuz ve gönderdiğiniz kargonun alıcıya ulaşması için gerekli 3 iş günü süresi de başlamış olur.

Alıcı için kargo kodunun önemi

Dolap uygulaması kargo kodu alıcılar açısından şöyle bir öneme sahiptir; eğer alıcı birden fazla ürün almışsa, her bir ürün için eşsiz bir koda sahip olur. Bu sayede olası bir aksilikte kontrol edilebilir.

Ancak kargo kodundan ziyade, alıcılar için daha önemli olan kod ise kargo takip numarası kodudur. Çünkü bu kod sayesinde alıcı, kargosunun nerede olacağını görebilir.

0 comments:

Yorum Gönder

Siz de yorum yaparak, konuya katkıda bulunabilir ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.