31 Ara 2020

Dolap güvenilir mi

Dolap uygulaması güvenilir mi diye sormakta haklısınız. Çünkü satış yapacaksanız, paranızı sorunsuz bir şekilde almak, eğer bir kıyafet satın alacaksanız da, sorunsuz bir şekilde almak istiyorsunuz.

dolap uygulaması güvenli mi, güvenilir mi


Benim kişisel görüşüm dolap uygulamasının güvenilir olduğuna yöneliktir. Bir web tasarımcısı ve yazılımcı olarak, bunu size söylüyorum.

Peki bunu neye dayanarak söylüyorum? Aslında tek birşeye değil, birkaç şeye dayanarak bunu söylüyorum.

Dilerseniz, bu şeyleri tek tek ele alalım.

1. SSL sertifikasına sahip olması


Bir web sitesinin ya da mobil uygulamanın güvenilir olduğunu anlamanın en kolay yöntemi, o uygulamanın SSL sertifikasına sahip olup, olmadığına bakmaktır.

Ben bir web tasarımcı olarak bu kontrolü yaptım ve sertifikaya sahip olduğunu gördüm.

Peki bu sertifikanın, sizin açınızdan ne önemi var?

Şöyle ki;

Giriş yaparken kullandığınız kullanıcı adı, facebook hesabı, telefon numarası, şifre gibi her türlü bilgi dijital bir şifreleme ile korunmaktadır.

Böylelikle kötü niyetli kişiler, bu bilgilerinizi ele geçiremezler. Yani, dolap uygulamasına girdiğiniz her türlü bilgi korunmaktadır. Bu konuda rahat olabilirsiniz.

2. İyzico ödeme altyapısı


İnternet ortamında başta dolap uygulaması gibi, ikinci el kıyafet satışı yapan uygulamalar gibi, pek çok uygulama en güvenilir ödeme altyapılarından birisi olan İyzico ödeme altyapısını kullanır.

İyzico ödeme altyapısı, hem alıcı hem de satıcı taraflar için en güvenilir ödeme altyapılarından birisidir.

Bu da, size para alma ve ödeme süreçlerinde “güven içerisinde işlem yapabilme” imkanı sunar.

Yani; param yatacak mı, ödeme alabilecek miyim, ödeme yaparken sorun çıkar mı, param kalır mı gibi gibi çeşitli endişelerden kurtulun. Çünkü parasal işlemler güvenli bir zeminde gerçekleştiriliyor.

3. Sözleşme koşulları


Dolap uygulaması sözleşme koşullarını incelediğimde, dolap uygulaması güvenilir mi sorusuna cevap bulabileceğimiz birçok ayrıntı görebilmekteyiz.

Bu ayrıntılardan bazıları şu şekilde;

- Alıcı taraf, ürünü aldıktan sonra inceler ve eğer istediği gibiyse onay verir.
- Satıcı taraf, 4 iş günü içerisinde kargolama süresine sahiptir.
- İade mevcut.

Bu gibi çeşitli haklarınızı Dolap Kullanıcı Sözleşmesinde daha fazla detaylı olarak görebilirsiniz.

Kötü niyetli kişilere dikkat!


Dolap uygulaması güvenilir mi sorusuna “evet” cevabını veriyorum ancak bu, bu uygulamada kötü niyetli kişilerin olmadığı anlamına gelmiyor.

Gündelik hayatta kötü niyetli kişiler olabildiği gibi, internet ortamında da bu durum söz konusudur. Dolayısıyla alıcı ya da satıcı olarak, kötü niyetli kişilere karşı temkinli olmalısınız.

Dolap uygulamasının kullanım yönergelerine doğru bir şekilde uyduğunuz sürece, bir sorun yaşama ihtimaliniz son derece düşüktür.

0 comments:

Yorum Gönder

Siz de yorum yaparak, konuya katkıda bulunabilir ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.