20 Eyl 2021

ikinci el kıyafet uygulamaları siteleri

 İkinci el kıyafet siteleri ücretsiz bir şekilde çalışmaktadır. Aşağıda sıralandırdığım bu sitelere ücretsiz bir şekilde üye olup, kıyafetlerinizi satabilir ya da başkalarının sattığı kıyafetleri alabilirsiniz.


2. el kıyafet siteleri

dolap.com

Dolap, sadece elbise modelleri üzerine kurulu bir site değildir. Bu sitede giyim ürünleri dahil olmak üzere; ayakkabılar, çantalar ve kadınlara özel çeşitli aksesuarlar da bulunmaktadır.

Alıcılar...

Bu sitede birşey satın aldığınızda, satın aldığınız ürünün parası gönderici tarafından ödenmektedir. Yapmanız gereken tek şey, satın alma işlemini gerçekleştirmek. Sonrasında ekstradan kargo ücreti ödemeniz gerekmiyor.

Ödeme yöntemi olarak kredi ya da banka kartı kullanabilirsiniz. Bir ürünü beğendiğinizde, onu satın almak için yeşil renkli “satın al” butonuna tıklamanız gerekir. Bu butona tıkladıktan sonra sizlerden kredi ya da banka kart bilgileriniz istenecektir.

Satıcılar...

Satıcılar açısından, ikinci el kıyafet siteleri arasında bu site oldukça güvenilir ve güvenlidir. Satıcıların en çok önem verdiği konuların başında parasal işlemler gelmektedir.

Parasal işlemlerin sorunsuz, güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Bu açıdan baktığımızda dolabın kendi para havuzu olduğunu görmekteyiz. Bu havuz şu işe yarıyor; alıcı, sattığınız bir kıyafeti satın aldığı zaman, yapmış olduğu ödeme bu sitenin havuzuna düşüyor. 

Ardından alım - satım işlemi tamamlandığında, en son işlem olarak havuzdaki para satıcının hesabına yansımaktadı.

Hem alıcılar hem de satıcılar için güvenli bir altyapı sunuluyor. Eğer bir sorun yaşarsanız destek hattına iki farklı yöntemden birisi ile ulaşabilirsiniz. Bu yöntemler; telefon ve mail yöntemleridir.

gardrops.com

Bu sitede çok fazla çeşit var. Bunun nedeni ise kullanıcı sayısının fazla olmasından kaynaklanıyor. Bu da, hem alıcılar hem de satıcılar açısından birçok avantaj sunuyor.

Alıcılar…

Alıcılar, piyasa fiyatlarının çok daha aşağısında ürünleri bulabiliyorlar. Piyasa fiyatının çok daha altında bulabilmek mümkün çünkü birçok satıcı var ve bu satıcılardan pek çoğu “en kısa sürede” satış yapabilmeyi amaçlıyorlar. Dolayısıyla, “neredeyse yeni” diyebileceğimiz türden birçok kıyafeti, inanması zor fiyatlarda rahatlıkla bulabilirsiniz.

Sadece kıyafetler değil her türlü bakım ürünlerini de bulabilirsiniz. Bence siteye girip, kategorilere bir bakmanızı öneririm.

Ayrıca “hemen al” butonuna tıklayıp, 9 taksit imkanı ile kolayca satın alabilirsiniz.

Satıcılar…

Gardrops uygulamasının, diğer ikinci el kıyafet siteleri ile kıyaslandığında en önemli farkları ve avantajlarından birisinin, %0 satış bedeli ya da diğer bir ifade ile komisyon ile satış yapmaya imkan sağlıyor olmasıdır. 

Bu da, satıcılar açısından ciddi bir avantaj sağlamaktadır. Nitekim diğer sitelerde, yapılan satışlar için belirli oranlarda komisyon kesintisi olabilirken, gardropsta ise bu söz konusu değildir.

Modacruz

Dolap ve Gardrops siteleri için bahsettiğim özellikler, modacruz için de geçerlidir. ModaCruz’un özellikle destek bakımından daha hızlı çalıştığını söylememiz mümkün. Günün her saatinde ulaşım sağlayabiliyorsunuz ve hızlıca yanıt alıyorsunuz.

Ayrıca favori satıcılarınızı takip edebilir, ürünler için yorum yapabilirsiniz. “Yorum yapma” işlemi özellikle de, bir ürünü satın almayı düşündüğünüzde çok işinize yarar. Çünkü o kıyafet ile ilgili bilmek istediğiniz bazı ekstra detaylar varsa, yorum yapma seçeneği sayesinde sorabilirsiniz. Bu dediğim tüm ikinci el kıyafet siteleri için geçerlidir.

Tarz2

Tarz2, şimdiye kadar sıralandırdıklarım kadar çok popüler bir site değil ama yine de, bu alandaki popüler sitelerden birisi olduğunu söyleyebiliriz.

Peki bu siteyi, diğer sitelerden ayıran özellikler var mıdır, varsa bu özellikler nelerdir. Şöyle ki; özellikle de pandemi sürecinde alıcıların tereddütleri dikkate alınarak, ürünlerin satışa hazır olması sürecinde birçok ekstra işlem uygulanmaktadır.

Öte yandan, ilk zamanlarında ciddi olumsuz yorumlar alan bu site, son aylarda ise tüm işleyişini, tasarımını ve işleyiş şeklini değiştirmiştir. Bu, oldukça olumlu bir değişimdir. 

Hem alıcılar hem de satıcılar açısından daha kullanışlı, güvenli bir ortamın sağlandığını söylemek mümkün. 

Bu bağlamda genel avantaj ve özelliklerini şöyle sıralayabiliriz;

- Arkadaşınızı davet edip 20 TL kazanabiliyorsunuz.
- Ücretsiz ve koşulsuz iade yapılabiliyor.
- 125 TL’den yüksek satın alımlarda kargo ücretsiz.
- Satın yaptığınızda, kazandığınız para direkt banka hesabınıza gönderiliyor.

Özellikle de son söylemiş olduğum kriter, Tarz2’nin diğer 2. el kıyafet siteleri arasındaki en önemli farkı olduğunu söyleyebilirim.

Çünkü diğer popüler sitelerde “havuz sistemi” olarak tanımlanan sistem kullanılırken, bu sitede ise kazanç direkt olarak banka hesabına aktarılmaktadır. Dolayısıyla nakit akışının daha hızlı gerçekleştirildiğini söylememiz mümkün.

0 comments:

Yorum Gönder

Siz de yorum yaparak, konuya katkıda bulunabilir ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.