3 Eyl 2021

instagramda butik açmak

Instagram butik açmak maliyeti bu yazıda hesaplayacağız. Bu sayede instagram butiği açmak ve internetten satış yapmak isteyenler en az ne kadar sermayeye sahip olmalıdır fikir sahibi olabilirler.

instagram butik açmak maliyeti

1. Şirket kurma maliyeti


Instagram butiğini yasal bir şekilde açıp, verginizi vererek, sorun yaşamadan para kazanmayı hedefliyorsanız bunun için şirket sahibi olmanız gerekiyor.

Farklı şirket türleri bulunmaktadır. “Şahıs şirketi” olarak bilinen şirket modeli, diğer şirket türlerine kıyasla en düşük maliyetli olması ile tercih edilmektedir.

Günümüzde, hızla yaygınlaşan internetten satış yapma işleri için daha çok bu şirket modeli tercih edilmektedir. Siz de şahıs şirketi sahibi olarak satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Şirket kurma maliyeti aslında instagram butik açma maliyeti ne kadar sorusunun cevabını bizlere yaklaşık olarak vermektedir. “Yaklaşık olarak” diyorum çünkü maliyetin büyük kısmını bu kalem oluşturmaktadır.

Şahıs şirketi açma maliyeti 550 - 750 TL arasındadır. Sonra bazı aylık düzenli ödemelerin yapılması gerekmektedir ki bu giderler ortalama 200 TL civarındadır.

2. Toptan mal maliyeti


Satacağınız ürünü belirlemelisiniz. Belirlediğiniz ürünü satan toptancıları bulmalısınız. Toptancıların o ürünü belirli bir miktar için ne kadar fiyattan sattığına göre bir hesap ortaya çıkacaktır. Bu hesap da instagram butik açma maliyetine dahil edilecektir.

İlk etapta 10.000 TL gibi bir bütçe toptan mal tedarik etmek için yeterli bir sermaye olacaktır. Mal tedarik edilir ve stoklanır. Sonrasında satış işlemine başlanır.

Satış gerçekleştirildikçe kar elde edilir ve elde edilen kar durumuna göre yeni mal tedarik edilir. Bu döngü başarılı bir şekilde sürdürüldüğünde kazançlar aydan aya artmaya başlar.

Doğru bir satış stratejisi izlenmesi durumunda her zaman için daha fazla potansiyel müşteriye ulaşma imkanı söz konusudur. 

3. Teknik altyapı masrafı


Satış işlemini yapabilmek, butiğinizi kontrol etmek, stok yapabilmek için bazı teknik altyapı gereksinimlerini karşılamanız gerekir. Bu gereksinimler de size masraf çıkarabilir.

Bu gereksinimler; bilgisayar, depo olarak kullanabileceğiniz bir oda (evin bir odası da olabilir), online muhasebe hizmeti gibi sıralandırılabilir.

İşlemlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için kullanabileceğiniz ortalama bir bilgisayarı şu tarihlerde 3000 - 5000 TL civarında satın alabilmeniz mümkün.

Depo için eğer kullanılabilecek bir oda yok ise bu size ekstra masraf çıkartabilir. Yeni bir eve taşınmanız gerekebilir ve bu da size dolaylı olarak masraf çıkarır. Bu masraf da doğrudan olmasa da, dolaylı olarak instagram butik açma maliyeti dahilindedir.

Sonuç olarak; instagram butik açma maliyeti aslında teknik olarak şirket kurma maliyetine eşittir. Çünkü şirket sahibi olduğunuzda zaten yasal bir şekilde satış yapabilme hakkına sahip oluyorsunuz ve bu şekilde butik sayfanızı açabiliyorsunuz.

Ancak öte yandan bu maliyeti en çok arttıran kalemin toptan mal alımı olduğuna dikkat çekmek gerekir. Fakat bu da, ne türden bir mal satacağınıza ve ne kadar stok yapacağınıza göre oldukça fazla değişkenlik gösterebilmektedir.

Örneğin kendi üretiminiz olan bir ürün söz konusu ise bu durumda belki de çok düşük bir maliyet ile satış yapabilirsiniz ancak toptan satış firmalarından mal tedarik etmek istediğinizde ise binlerce lirayı bulabilecek masraf söz konusudur.

0 comments:

Yorum Gönder

Siz de yorum yaparak, konuya katkıda bulunabilir ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.