2 Oca 2021

dolap uygulaması ödeme nasıl yapılır

Dolap uygulaması ödeme nasıl yapılır, ödeme yapabilmek için kredi ya da banka kartınızın olması gerekiyor. Ödemeyi internet üzerinden yapacaksınız yani kapıya kargo geldiğinde, kapıda ödeme yapamıyorsunuz.

Dolap uygulamasının belirlemiş olduğu tek bir ödeme yöntemi var, o da internet üzerinden ödeme yapmaktır.

İnternet üzerinden ödeme yapma işlemini tıpkı Trendyol, Hepsiburada gibi çeşitli alışveriş sitelerinden herhangi bir ürün satın alırken yapmış olduğunuz ödeme gibi düşünebilirsiniz. Hiçbir farkı yok.

Dolap uygulaması ödeme nasıl yapılır adım adım ele alalım.

1. “Satın al” butonuna tıklamak


Öncelikle dolap uygulamasını indirmiş ve üye olmuş olmanız gerekiyor. Çünkü eğer üye olmadıysanız satın alma işlemini gerçekleştiremezsiniz.

Üye olma işlemini gerçekleştirdikten sonra dilediğiniz gibi dolaşıp, dolapta yer alan butikleri ve bu butiklerde satışa sunulan kıyafetleri keşfedin.

Dolap uygulamasında beğendiğiniz bir kıyafeti “satın al” butonuna tıklayarak satın almak için ilk adımı atabilirsiniz. 

2. “Ödeme yap” butonuna tıklamak


“Ödeme yap” butonuna tıkladığınızda ise, sistem sizden kart numaranızı isteyecektir. Ancak ödeme yapmadan önce adres bilgilerinizi de girmeniz gerekecektir. Çünkü satın aldığınız kıyafet, sizin adresinize gönderilecektir

Adres bilgilerinizi profil ayarlarınızdan kolayca girebilirsiniz. Adres başlığı kısmına “ev adresim” ya da “iş adresim” yazabilirsiniz.

Adres girme işlemini tamamladıktan sonra ise ödeme yapma aşamasına geçebilirsiniz.

3. Dolap uygulaması ödeme yapma işlemi


Ödeme yap butonuna tıkladıktan sonra kart numaranız istenecektir. Kart numarası, satın almak için kullanmak istediğiniz kartın üzerinde yer alan numaradır.

Kart üzerindeki numarayı girdikten sonra güvenlik kodu istenecektir. 3 hanel bu güvenlik kodu, kartın arka yüzünde yer almaktadır. Bu güvenlik kodunu da girdikten sonra telefonunuza kısa mesaj ile bir kod gönderilecektir.

Telefonunuza gönderilmiş olan kodu, satın alma ekranında girerek, onay verdiğinizde ödeme yapma ve satın alma işlemini başarılı bir şekilde tamamlamış olursunuz.

Sonuç - Özet;


Sonuç olarak dolap uygulaması ödeme nasıl yapılır sorusunun cevabı tıpkı diğer sitelerden nasıl ürün satın alıyorsak, aynı mantık ile yapılmaktadır.

Burada önemli olan şey ise bir banka yada kredi kartınızın olmasıdır. Tabii ki hangi bankaya ait bir kart olduğunun bir önemi yoktur. Önemli olan tek şey kartın üzerinde MasterCard ya da VISA logolarından birisi olmasıdır.

Ayrıca banka kartınızın internet alışverişlerine açık olması gerekiyor. Eğer açık değilse bankaya giderek, vezneden açtırmalısınız

0 comments:

Yorum Gönder

Siz de yorum yaparak, konuya katkıda bulunabilir ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.