4 Oca 2021

Gardrops güvenilir mi?

Gardrops güvenilir mi özellikle de ilk defa bu uygulamaya üye olacaklar merak ediyorlar. 

Ben yaptığım araştırmalar neticesinde gardrops uygulamasının güvenilir olduğunu düşünüyorum. Neden böyle olduğunu düşündüğümü bu yazıda açıklayacağım.

Gardrops uygulaması güvenilir mi, güvenli mi

1. Güvenlik sertifikası var


Bir sitenin ya da uygulamanın amacı ne olursa olsun güvenlik sertifikasına sahip olması önemlidir çünkü kişisel bilgilerin korunmasını sağlar.

Eğer Gardrops güvenlik sertifikası olmasaydı ben bu siteyi kimseye önermezdim çünkü o kişinin bilgileri güvende olmazdı.

Güvenlik sertifikasının ne demek olduğunu bilmiyor olabilirsiniz ancak ben yıllardır web tasarım ve kodlama işi ile uğraşan birisi olarak, önemli bir teknik ayrıntı olduğunu söyleyebilirim ki bu alanda uzman olan kime sorsanız, bunun önemli bir teknik detay olduğunu söyleyecektir.

Peki bu sitenin/uygulamanın güvenlik sertifikasına sahip olması sizin ne işinize yarayacak ki, daha doğrusu size nasıl bir güven algısı verebilir?

Cevap şu ki; bu sertifikaya sahip olan bir site/uygulama sizin kişisel bilgilerinizi oldukça iyi bir şekilde koruyor demektir. Yani kimse sizin şifrenizi, hesabınızı vs. ele geçiremez. Bu konuda emin ve rahat olabilirsiniz.

Siz şifrenizi başkasına vermediğiniz sürece ya da yanlış linklere tıklamadığınız sürece, bilgileriniz güvende kalacaktır.

2. Güvenli ödeme altyapısı mevcut


İkinci el kıyafet satışı uygulamalarını yıllardır inceliyorum. Bu uygulamaların profesyonel bir ödeme altyapısına sahip olduklarını da görüyorum keza Gardrops uygulaması da öyle.

Sorunsuz bir ödeme altyapısına sahip. Öyle ki ne satıcı ne de alıcı, herhangi bir mağduriyet yaşamıyor. Ödemeler zamanında, sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Bu sayede satıcı, alacağı parayı sorunsuz bir şekilde alacağı konusunda emin ve rahat oluyor. Alıcı ise ödeme yapmış olduğu paranın güvende olduğundan emin oluyor.

Bu aşamada şu detayı da belirtmek isterim; ikinci el kıyafet satma uygulamaları genel olarak “havuz sistemine” sahipler.

Havuz sistemi, alıcı ile satıcı arasında bir havuzun olması gibi düşünebilir. Satın alan kişi, ödediği parayı havuza, yani uygulamanın hesabına aktarmış oluyor.

Sonrasında alıcı, kargoya eline alıp, kıyafeti incelediğinde onay verdiğinde ise havuzdaki para, satıcının hesabına yükleniyor.

Yani üçlü bir işleyiş durumu söz konusu. Gardrops hem alıcı hem de satıcı arasındaki işleyişi sağlıyor. Böylece hem alıcı hem de satıcı herhangi bir mağduriyet yaşamamış oluyor.

Sonuç olarak, Gardrops güvenilir mi sorusunu, özellikle de parasal işlemler açısından soranlar için şunu açık ve net söyleyebilirim; Gardrops hem alıcı hem de satıcı tarafların parasal işlemlerinin tamamen güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için gerekli profesyonel altyapıya sahip.

3. Kullanıcı Sözleşmesi


Bir web sitesinin, mobil uygulamanın güvenilir mi olduğunu anlamamız açısından en önemli ayrıntılardan birisi kullanıcı sözleşmesidir.

Günümüzde web siteleri ya da mobil uygulamalar, eğer bir hedef doğrultusunda hizmet veriyorlarsa ya da halka açık bir şekilde yayın yapıyorlarsa bu faaliyetlerini kapsamlı bir şekilde ifade etmelidirler ki bunu yapabilmeleri için sözleşme çok önemlidir.

Ben blogumda sürekli olarak dolap uygulamasından, Gardropsdan ve gardrops gibi uygulamalardan bahsetmekteyim. Bu uygulamalardan bahsetmeden önce ise her birisinin kullanıcı sözleşmesine mutlaka bakıyorum çünkü tüm bilgiler orada yer alıyor.

Tabii ki bu uygulamalara üye olurken uzun uzun sözleşmeleri okumak istemiyor olabilirsiniz. Zaten okuyan kişi sayısı %1 bile değildir.

Neyseki, sizin yerinize ben sözleşmeyi inceledim ve sözleşmede hem alıcı hem de satıcı konumda olan, genel olarak kullanıcıların haklarını koruyan birçok madde yer almaktadır.

Ayrıca tüm işlemler yasal bir zeminde gerçekleştirilmekte ve herhangi bir hak kaybının önüne geçilebilmesi adına tüm şartlar açık ve net bir şekilde belirtilmiştir.

Sonuç olarak, Gardrops güvenilir mi sorusuna, sözleşmesini inceledikten sonra emin bir şekilde “evet güvenilir” şeklinde cevap veriyorum.

0 comments:

Yorum Gönder

Siz de yorum yaparak, konuya katkıda bulunabilir ve düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz.